Doctoriţele arestate pentru că au prescris reţete false de sute de mii de euro au fost date afară din spitalul din Deva

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elisaveta Mezo şi Alina Maura Popa sunt arestate preventiv, la cererea DIICOT.
Elisaveta Mezo şi Alina Maura Popa sunt arestate preventiv, la cererea DIICOT.

Conducerea spitalului hunedorean caută soluţii disperate pentru a suplini înjumătăţirea numărului de medici oncologi.Secţia de Oncologie a Spitalului Judeţean Hunedoara din Deva le-a reziliat contractele de muncă întocmite celor doi medici oncologi arestaţi în dosarul “mafiei halatelor albe”.

În prezent, doar doi doctori mai lucrează pe Oncologie şi trebuie să facă faţă unui număr de peste 650 de pacienţi suferinzi care ajung lunar pe secţie.


„Le-am suspendat contractele de muncă doctoriţelor Elisaveta Mezo şi Alina Maura Popa. Elisaveta Mezo a fost, de asemenea, demisă din funcţia de şef al secţiei de oncologie, iar în locul ei la conducerea secţiei a fost numit, ca interimar, medicul Tiberiu Rugea”, a declarat Călin Mircea Laza, managerul Spitalului Judeţean Hunedoara.

Medicul oncolog Tiberiu Rugea (foto) a declarat că Secţia de oncologie este într-o situaţie dificilă în prezent. Cei doi medici rămaşi şi-au prelungit programul de lucru zilnic cu cel puţin două ore, pentru a reuşi să facă faţă numărului de pacienţi. Managerul spitalului spune că încearcă aducerea a încă unui medic oncolog pe secţie, dar acest lucru este destul de dificil în condiţiile actuale.

rugea

Click pe fotografie pentru a afla cine este Tiberiu Rugea!


Doctoriţele arestate preventiv s-ar putea întoarce la munca din spital, dacă vor fi eliberate din arest, însă dacă instanţele constată vinovăţia lor, ele îşi vor pierde dreptul la practică.


Elisaveta Laza lucrează în cadrul spitalului din Deva de circa 31 de ani, iar Aliuna Maura a fost angajată în anul 2008. Ele au fost arestate preventiv, la solicitarea procurorilor DIICOT, pentru infracţiuni de crimă organizată, fals şi înşelăciune, într-un dosar în care gruparea infracţională de medici şi faracişti este cercetată pentru un prejudiciu stabilit până în prezent la peste 3,3 miliaone de lei. Cele două au fost acuzate că în perioada 2010 – 2012 au prescris ilegal sute de reţete de medicamente scumpe, pentru bolnavii de cancer, care ulterior erau decontate de farmacişti la CJAS Hunedoara.

Mai multe detalii despre acest caz:

Reţeta de făcut bani a mafiei în halate albe, îmbogăţită din afacerile ilegale pe seama bolnavilor de cancer

Nouă membri ai reţelei care fabrica reţete medicale false au fost arestaţi. Printre cei acuzaţi de crimă organizată este şi şefa PC Hunedoara, oncologi de la Spitalul Judeţean şi farmacişti

VIDEO Percheziţii în Hunedoara şi în Deva: mai mulţi medici şi farmacişti sunt anchetaţi de DIICOT pentru fraude


 

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite