De ce vor firmele de taxi să mărească tariful curselor cu până la un leu pe kilometru. Dezbateri aprinse pe tema noilor scumpiri anunţate de taximetrişti

De ce vor firmele de taxi să mărească tariful curselor cu până la un leu pe kilometru. Dezbateri aprinse pe tema noilor scumpiri anunţate de taximetrişti

FOTO: ARHIVĂ.

Zeci de oameni au participat la dezbaterea publică privind proiectul de mărire cu un leu pe kilometru a preţului maximal pentru cursele de taxi din Hunedoara.

Ştiri pe aceeaşi temă

Miercuri a avut loc dezbaterea publică privind modificarea tarifului de distanţă maximal pentru serviciile de transport public local de persoane în regim de taxi. Firmele de taxi din Hunedoara cer creşterea cu până la un leu pe kilometru a tarifului pentru curse.

„Având în vedere solicitarea depusă la Primăria Hunedoara de Camera Operatorilor de Taxi din România, Filiala Hunedoara şi semnată de doi operatori importaţi privind serviciile de transport public local de persoane în regim de taxi din municipiul Hunedoara, prin care se solicită modificarea tarifului de distanţă maximal de la 1,9 lei/km la 2,90 lei/km a fost necesară elaborarea unui proiect de hotărâre şi supunerea acestuia spre desbatere Consiliului Local al municipiului Hunedoara”, a informat Primăria Hunedoara.

Câteva zeci de oameni, majoritatea taximetrişti, au participat la dezbaterea publică, din sala de şedinţe a Primăriei Hunedoara. „Motorina şi benzina s-au scumpit, dar nu cu 50 – 60 la sută, la cât se solicită creşterea tarifului la taxi. Important este să vedem dacă şi oamenii pot suporta costurile. Dacă o să crească prea mult tariful, nu o să ne mai putem ermite să circulăm cu taxiul”, spune Tiberiu Galambos, preşedinte al Asociaţiei civice Dreptate.

„Se poate întâmpla o chestie. La un moment dat, ambii patroni de firme de taxi, în decurs de patru ore, să nu răspundă la telefoane. Vă daţi seama ce se întâmplă în oraşul Hunedoara, cu 2.000 de oameni care sună şi nu li se răspunde pentru aceste servicii. Noi suntem firme private. Avem nevoie de acceptul primăriei pentru a mări tarifele. Dar ca şi la mine acasă, până la urmă, în limta bunului simţ, fac ce vreau. Închid taxiul şi nu lucrez. Şi cine va avea de suferit? Beneficiari, dumneavoastră”, i-a răspuns un taximetrist. Proiectul va fi supus dezbaterii la următoarea şedinţă de Consiliu Local Hunedoara, la sfârşitul lunii decembrie.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Compania germană care a vrut să ridice o fabrică pe ruinele fostului combinat a fost alungată. Consilierii au refuzat investiţia

O parte a consilierilor locali din Hunedoara s-a opus vânzării terenului de 80.000 de metri pătraţi unei companii germane care intenţiona să construiască o fabrică de componente auto, după ecologizarea zonei ocupată în trecut de ruine ale complexului siderurgic Hunedoara.

Primăria cheltuie peste 100.000 de euro pe închirierea beculeţelor de sărbători. A început montarea podoabelor alb-albastre

A început împodobirea străzilor din municipiul Hunedoara, de sărbători. Primăria va cheltui peste 100.000 de euro pentru închirierea instalaţiilor.

Paradă pe drumul spre mormântul lui Arsenie Boca. Lucrările sunt gata de o lună, dar noua şosea va fi inaugurată înaintea sărbătorii de la Prislop

Autorităţile au anunţat inaugurarea noii şosele spre Mănăstirea Prislop, programată în weekend-ul dinaintea comemorării duhovnicului Arsenie Boca. Lucrările sunt gata de peste o lună, dar conducerea Consiliului Judeţean Hunedoara nu le-a alocat un moment festiv.

citeste totul despre: