COVID-19 în judeţul Hunedoara. Patru municipii şi două oraşe sunt în Scenariul Roşu

COVID-19 în judeţul Hunedoara. Patru municipii şi două oraşe sunt în Scenariul Roşu

Foto: ARHIVĂ.

COVID-19 în judeţul Hunedoara. Patru municipii şi două oraşe trec în Scenariul Roşu, care aduce noi restricţii cu privire la activitatea localurilor publice.

Ştiri pe aceeaşi temă

Marţi, se întruneşte Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, pentru a stabili măsurile impuse în localităţi hunedorene, în funcţie de situaţia îmbolnăvirilor cu Covid 19. În localităţile în care rata îmbolnăvirilor depăşeşte 3 cazuri la mia de locuitori, vor fi impuse restricţii suplimentare privind activitatea localurilor publice, respectiv accesul publicului în interiorul acestora.

Potrivit datelor prezentate de Direcţia de Sănătate Publică Hunedoara, în 2 martie 2021, în judeţul Hunedoara, rata de infectare cu Covid 19 a ajuns la 2,52 cazuri la mia de locuitori. În ultimele 14 zile au fost înregistrate 1.142 cazuri, la o populaţie de 453.836 locuitori, câţi au domiciliul în judeţul Hunedoara.

În 78 de localităţi hunedorene, dintre care patru municipii şi două oraşe se înregistrează mai mult de 3 cazuri de Covid 19 la mia de locuitori.

Muncipiul Hunedoara înregistrează, marţi, 4,05 cazuri la mia de locuitori, respectiv 275 de îmbolnăviri la o populaţie (de domiciliu) de 68.871 locuitori.

Municipiul Orăştie înregistrează 3,64 cazuri la mia de locuitori (79 de cazuri la 21.725 de locuitori).

Municipiul Petroşani înregistrează 3,60 cazuri la mia de locuitori (146 cazuri la o populaţie de 40.500 locuitori).

Municipiul Vulcan înregistreză 3,04 cazuri la mia de locuitori (83 de cazuri la o populaţie de 27.279 de oameni)

Oraşul Geoagiu înregistrează 4,86 cazuri la mia de locuitori (15 cazuri la 3.088 locuitori).

Oraşul Aninoasa numără 14 cazuri de Covid 19 la 4.453 de locuitori (3,14 la mie).

„Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor este interzisă în localităţile prevăzute în Secenariu 3, unde incidenţa cazurilor este mai mare de 3/1.000 de locuitori”, se arată în comunicatul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

Vă recomandăm să citiţi şi:

De ce au fost achitaţi medicii oncologi arestaţi de DIICOT, în 2013: „Au dat o şansă la viaţă bolnavilor”

Vaccinarea cadrelor didactice împotriva COVID-19 a început în judeţ. Câţi dascăli s-au programat

Vaccinare împotriva COVID 19 derulată în premieră în judeţul Hunedoara, cu medici voluntari

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările