VIDEO Blestemul „criminalului emo”: cinci ani de necazuri pentru părinţii tânărului care a ucis o elevă de 15 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anii petrecuţi în închisoare de Lucian Hoară, tânărul care în 2008 a ucis o elevă de 15 ani, s-au răsfrânt asupra părinţilor săi. Tatăl său a fost nevoit să vândă apartamentul pentru a-l putea ajuta pe adolescent, iar pentru că necazurile nu vin niciodată singure, mama tânărului a rămas infirmă în urma unui accident grav.

Lucian Hoară numără zilele până la eliberarea din închisoare. Magistraţii Judecătoriei Deva au hotărât punerea sa în libertate, după cinci ani şi jumătate petrecuţi în închisoare, dar sentinţa a fost contestată de procurori. O instanţă superioară va decide soarta condamnatului, care în 2008 şi-a omorât prietena... din gelozie, spune tatăl său. Anii petrecuţi în închisoare de „criminalul emo”, aşa cum fusese numit Lucian Hoară după comiterea crimei, s-au răsfrânt asupra destinului părinţilor săi.

„A trebuit să vând apartamentul pentru a avea banii necesari pentru a-l ajuta”, spune tatăl său, Tudor Hoară. Familia tânărului s-a mutat din Hunedoara în Simeria. Între timp, însă, un alt necaz a schimbat cu totul viaţa părinţilor săi.

Soţia mea a ajuns infirmă în urma unui accident rutier. A rămas fără un ochi şi cu o paralizie de la umăr. Este acum o persoană cu handicap de care am grijă, aşa cum o să încerc să îl ajut şi pe fiul meu”, spune Tudor Hoară. Bărbatul este sculptor şi pietrar. De peste 20 de ani practică această meserie şi este cunoscut în zonă pentru operele sale. Este un adevărat artist al monumentelor funerare, de crearea cărora se ocupă cel mai adesea. „După ce va ieşi din închisoare, mă voi ocupa ca Luci să muncească alături de mine”, spune Tudor Hoară. Practic, ca o ironie a sorţii, fostul condamnat pentru crimă va munci la pietre funerare.

Altar pentru fată în camera criminalului
Sculptorul spune că închisoarea l-a schimbat pe fiul său. „Va rămâne cu această etichetă de fost condamnat pentru crimă, dar fiecare are eticheta lui, crucea lui pe care trebuie să o poarte”, adaugă Tudor. A vrut să îi facă un monument funerar şi fetei ucise de Lucian Hoară, însă nu a avut curaj să îşi pună ideea în aplicare.

image

„Nu am mai vorbit cu părinţii fetei ucise decât la proces. Dar nici atunci nu se poate spune că am vorbit. Am dat doar ochii cu ei. Îmi pare rău pentru tragedia lor. A fost un moment de nebunie, poate şi din cauza vârstei, pe care îl vom regreta toată viaţa”, a spus tatăl adolescentului criminal. „După crima pentru care a fost închis fiul meu, i-am făcut fetei un altar în camera băiatului, în care am aprins lumânări şi îi păstrasem şi şepcuţa fetei. Soţia mea nu mai putea rămâne în acel apartament, din cauza durerii aşa că ea a plecat prima. Apoi l-am vândut pentru a-l putea ajuta pe Luci”, povesteşte Tudor Hoară.

Mărturia tatălui adolescentului criminal

Magistraţii Judecătoriei Deva au admis cererea de eliberare condiţionată depusă de Lucian Hoară, tânărul din Hunedoara condamnat pentru uciderea unei eleve de 15 ani. Decizia instanţei nu a rămas definitivă, fiind contestată de procurori.  Lucian Hoară, condamnat la nouă ani de închisoare pentru omor, după ce în 2008 a ucis o elevă în vârstă de 15 ani, a petrecut cinci ani şi jumătate în închisoare.
 


Vă recomandăm şi:

Criminalul emo s-a răzgândit. A acceptat oferta de a ispăşi restul pedepsei pentru uciderea unei eleve, „la reeducare”           Lucian Hoară (22 de ani), tânărul pentru care Tribunalul Hunedoara a decis trimiterea într-un centru de detenţie cu rol educativ, după ce în vara anului 2008 şi-a ucis prietena în vârstă de 15 ani, a renunţat la a contesta decizia instanţei. Condamnatul s-a împăcat cu ideea de a petrece ultimele luni din pedeapsă în centrul de detenţie.

„Criminalul emo” forţează limitele Noului Cod Penal: Lucian Hoară a refuzat trimiterea în centrul de detenţie          Lucian Hoară, adolescentul din Hunedoara condamnat pentru o crimă înfiorătoare săvârşită în urmă cu cinci ani şi jumătate asupra unei eleve de 15 ani, nu a fost de acord cu decizia instanţei prin care îşi va ispăşi restul pedepsei pentru crimă într-un centru de detenţie şi nu în penitenciar.

Mammon, adolescentul care şi-a ucis iubita de 15 ani în numele Diavolului, ar putea scăpa de închisoare            Lucian Hoară (21 de ani), supranumit Mammon pentru fascinaţia sa pentru satanism, a fost trimis în închisoare în urmă cu cinci ani şi jumătate pentru uciderea unei adolescente de 15 ani, însă acum este la un pas de eliberare. Tânărul condamnat pentru omor ar putea  beneficia de prevederile legate de privind aplicarea legii penale favorabile.

Cazul Lucian Hoară: cinci ani de închisoare pentru crima care a oripilat Hunedoara. Ucigaşul emo nu a regretat moartea iubitei sale în vârstă de 15 ani           După mai puţin de cinci ani petrecuţi în închisoare, hunedoreanul Lucian Hoară (21 de ani), condamnat pentru că a tăiat gâtul unei adolescente în vârstă de doar 15 ani, pe nume Oana Lăscuş, a fost gata să simtă din nou aerul libertăţii. Tânărul a depus o cerere de eliberare condiţionată.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite