Şase trenuri cu aproape 1.000 de călători au rămas oprite în gări, în urma unui incendiu care a cuprins o locomotivă

Şase trenuri cu aproape 1.000 de călători au rămas oprite în gări, în urma unui incendiu care a cuprins o locomotivă

Incendiu pe calea ferată. FOTO: ARHIVĂ.

Aproape 1.000 de călători au fost nevoiţi să aştepte mai multe ore în trenurile oprite în gări din cauza unui incendiu la locomotiva unui marfar, izbucnit într-o zonă greu accesibilă pe magistrala feroviară Simeria – Petroşani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Incendiul a fost semnalat aseară, pe calea ferată Simeria – Petroşani. A cuprins la locomotiva unui tren marfar aflat între staţiile Merişor şi Băniţa. „La sosirea la locul intervenţiei pompierii au constatat că incendiul se manifesta într-o zonă inaccesibilă intervenţiei, din cauza terenului impracticabil şi periculos de la calea de acces până la locul în care se afla garnitura de tren. Pompierii au adoptat o tactică defensivă prevenind extinderea incendiului”, a informat Insectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

Incidentul de pe calea ferată a generat blocarea circulaţiei feroviare între staţiile Simeria şi Petroşani. Şase trenuri, în care se aflau aproape 1.000 de pasageri au rămas, pentru mai multe ore, oprite în gările Bretea, Pui, Baru, Crivadia şi Petroşani. „Este vorba despre cinci trenuri accelerat (1822, 1996, 2024, 2023, 1823), care se îndreptau spre Mangalia, Constanţa, Târgu Jiu, Cluj şi Simeria şi un tren internaţional (1471) care se îndrepta spre Burgas”, a informat ISU Hunedoara.

Trei trenuri în care se aflau aproximativ 800 de pasageri au fost redirecţionate spre litoral pe o rută ocolitoare. Ceilalţi pasageri care călătoreau spre Petoşani şi Târgu Jiu au fost notificaţi prin intermediul poliţiştilor, jandarmilor şi şefilor de tren despre dinamica situaţiei şi au fost îmbarcaţi în mijloace de transport în comun şi transportaţi spre destinaţie. De asemenea, pasagerii blocaţi în Petroşani au fost preluaţi cu mijloace de transport în comun şi mutaţi într-un tren care a fost redirecţionat spre Simeria, au precizat reprezentanţii ISU Hunedoara.

În această dimineaţă în jurul orei 4, traficul feroviar pe ruta Simeria – Petroşani a fost reluat pe un fir. Circulaţia trenurilor pe acest tronson a fost blocată timp de peste 7 ore din cauza incendiului izbucnit la locomotiva trenului marfar.


Vă recomandăm şi:

Groapa de gunoi a Devei arde mocnit de o săptămână. Şirul incendiilor e cauzat de caniculă şi acumularea de metan

Şase incendii au fost înregistrate în ultimele zile în zona deponeului ecologic de la marginea Devei, zonă aflată în proces de ecologizare. Deşeurile aflate în stare avansată de degradare s-au autoaprins din cauza acumulărilor de metan şi a căldurii.

FOTO Un sat întreg acoperit de fum toxic, după ce depozitul unei fabrici a luat foc

Un depozit de cauciucuri al fabricii de ciment din Chişcădaga a fost cuprins de flăcări în această dimineaţă, iar norii de fum au acoperit satul. Pompierii se află la faţa locului şi acţionează pentru stingerea incendiului.

„Mama criminală“ a violat un copil de şapte ani, cu ardei iuţi. Femeia acuzată că a provocat incendiul care i-a ucis trei copii e judecată şi pentru maltratare

Alina Ardeleanu, femeia din Uricani acuzată că a provocat incendiul în care au murit trei dintre cei patru copii ai săi, a fost trimisă în judecată pentru abuzarea sexuală, sechestrarea şi agresarea unui copil de şapte ani. Femeia îşi va afla sentinţa în acest dosar în 30 iunie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările