Weekend de groază pe şosele: accidente rutiere grave la Galaţi. Una dintre victime a fost găsită moartă în portbagaj

Weekend de groază pe şosele: accidente rutiere grave la Galaţi. Una dintre victime a fost găsită moartă în portbagaj

Imagine de la unul dintre accidentele de sâmbătă, de pe Centura Galaţiului FOTO GDSG

Potrivit informaţiilor furnizate de Poliţia Rutieră, bărbatul decedat avea 68 de ani şi a fost acroşat de o maşină pe DN26, în timp ce traversa neregulamentar. Două ciocniri violente, soldate cu răniţi, au avut şi pe centura oraşului Galaţi.

Patru accidente accidente de circulaţie, dintre care două foarte grave, au avut loc sâmbătă seară la Galaţi, pe porţiuni de şosea ce fac parte sau asigură legătura cu centura oraşului.

Cel mai violent dintre ele s-a produs chiar pe Centură (în zona blocuirilor ANL) şi s-a soldat  cu rănirea gravă a patru persoane. Două maşini de teren, dintre care una de intervenţie a unei firme de pază şi protecţie, s-au izbit pe fondul unei manevre ilegale a unuia dintre şoferi, dar şi a vitezei excesive cu care conducea celălalt. Ambele maşini s-au răsturnat şi au fost avariate grav.

„Un bărbat în vârstă de 22 de ani care se afla la volanul unui autoturism şi circula pe Centură spre Micro 40, odată ajuns în zona blocurilor ANL, a virat stânga pe linia dublă continuă şi a intrat în coliziune cu un alt autoturism (N.R.: cel al firmei de pază, care venea, potrivit martorilor, cu foarte mare viteză). În urma impactului cei doi şoferi dar şi pasagerele din prima maşină, două tinere de 16 şi 20 de ani, au fost transportaţi la spital”,a declarat Crina Dragu, de la IPJ Galaţi. 

În acest caz s-a deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, luându-se în calcul vina ambilor şoferi: unul pentru manevra interzisă, celălalt pentru depăşirea limitei legale de viteză.

Cel mai grav dintre accidente, soldat cu moartea unui bărbat de 68 de ani, s-a produs la mai puţin de o oră mai târziu, la lăsarea întunericului, în zona unui salon de nunţi de la marginea Galaţiului (pe DN26, pe porţiunea cunoscută sub denumirea „La patru benzi”).

Potrivit poliţiştilor şi martorilor, cauza accidentului a fost o traversare neregulamentară. Pietonul grăbit care a traversat DN 26 a fost luat în plin pe capote unei maşini, izbit de parbriz, iar apoi a fost aruncat în portbagaj.

„Am fost solicitaţi să intervenim la un accident rutier, dar la sosirea noastră pacientul  decedase deoarece prezenta numeroase leziuni incompatibile cu supravieţuirea. Spre surprinderea noastră victima era în portbagajul maşinii”,a declarat dr. Emilia Gheorghievici, medic SMURD la Spitalul de Urgenţă Galaţi. 

Poliţiştii gălăţeni au oprit circulaţia pe ambele sensuri până la terminarea cercetării la faţa locului. „Din primele cercetări a reieşit că un bărbat în vârstă de 68 de ani care a traversat DN 26 prin loc nepermis şi fără să se asigure a fost lovit de un autoturism la volanul căruia se afla un bărbat de 24 de ani. Pietonul a decedat”, a precizat inspector Marius Felea, de la IPJ Galaţi. 

Interesant este că martorii spun că accidentul a fost favorizat şi de faptul că, de câteva zile, iluminatul public nu mai funcţionează în zona amintită (Galaţiul nu mai are de circa două luni un operator pentru sistemul de iluminat public), aşa că vizibilitatea este scăzută.

Alte două accidente de circulaţie, soldate cu rănirea uşoară a trei persoane, au avut loc, în aceeaşi zi, tot pe Centură. Unul dintre ele a avut loc în zona din apropierea cimitirului Sfântul Lazăr, unde două maşini s-au acroşat în cursul unie depăşiri, iar altul (o tamponare pe fond de neacordare de prioritate) în apropiere de talcioc. Şi în zona Falezei Dunării (în apropiere de Ivas)  s-a produs sâmbătă un accident spectaculos: o maşină s-a răsturnat după ce a abordat curba cu o viteză prea mare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: