VIDEO Şoarece filmat de elevi într-o sală de clasă al unui cunoscut colegiu din Galaţi. De când nu s-a mai făcut deratizarea unităţii şcolare

VIDEO Şoarece filmat
de elevi într-o sală de clasă al unui cunoscut colegiu din Galaţi. De când nu
s-a mai făcut deratizarea unităţii şcolare

Foto: arhivă Adevărul

Direcţia de Sănătate Publică Galaţi s-a autosesizat şi a făcut un control la Colegiul Naţional „Alexandru Ioan Cuza“, amendând unitatea şcolară pentru că nu a efectuat deratizarea odată la şase luni, aşa cum cere legea.

Ştiri pe aceeaşi temă

Direcţia de Sănătate Publică din Galaţi s-a sesizat după ce în mediul online a apărut o filmare, în care se vede un şoarece într-o sală de clasă a Colegiului Naţional „Alexandru Ioan Cuza“.

Pe imagini se vede cum rozătorul se plimbă nestingherit printre bănci şi dispare apoi pe un coridor al liceului. Conducerea unităţii şcolare a venit ulterior cu clarificări.

„Cu profund regret pentru cele întâmplate la Colegiul Naţional «Alexandru Ioan Cuza», menţionăm că instituţia a fost supusă controlului efectuat de Direcţia de Sănătate Publică încă de la începutul anului şcolar în curs şi a întrunit toate condiţiile de avizare pentru desfăşurarea orelor de curs. Apariţia unui rozător în sala de clasă este regretabilă, cu atât mai mult cu cât verificările ulterioare nu au confirmat existenţa unui posibil focar. Situaţia este probabil generată de faptul ca instituţia nu are subsol tehnic, ci doar demisol. Din cauza spaţiului restrâns în care ne desfăşurăm activitatea, am fost nevoiţi să alocăm spaţii în acest demisol pentru unele clase. Prin aceste săli trec ţevi care sunt mascate de un tavan fals, iar rozătoarele pot ajunge în clase oricâte precauţii ar fi fost luate. Niciun elev nu a fost în pericol şi vă asigurăm că s-au luat măsurile necesare pentru prevenirea unor astfel de situaţii prin programarea unei noi deratizări. Ne asumăm responsabilitatea pentru siguranţa elevilor noştri şi asigurăm părinţii de efortul susţinut în menţinerea siguranţei acestora. Mulţumim pentru susţinerea celor care văd în şcoala noastră o comunitate în care ne implicăm şi creştem împreună“”, a precizat într-un comunicat conducerea Colegiului Naţional „Alexandru Ioan Cuza“ din Galaţi.

Unitatea şcolară a fost sancţionată de inspectorii DSP Galaţi  cu 3.000 de lei pentru nu a efectuat deratizarea odată la şase luni, aşa cum cere legea. Ultima deratizare a fost făcut la colegiu în urmă cu trei ani.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: