Un microbuz şcolar în care se aflau 16 elevi a fost implicat într-un accident rutier

Un microbuz şcolar în care se aflau 16 elevi a fost
implicat într-un accident rutier

Microbuzul şcolar a lovit autoturismul pe care l-a proiectat în afara şoselei Foto: Marius Mototolea

Ca urmare a ciocnirii microbuzului cu un autoturism, cinci copii au suferit traumatisme şi au fost transportaţi la Spitalul Clinic de Urgenţă. Le-au acordat primul ajutor echipaje de la SMURD şi Ambulanţă.

Accidentul s-a produs, luni dimineaţă, la intersecţia drumului judeţean care leagă satul Negrea de comuna Schela, cu DJ 251 Galaţi-Pechea-Tecuci.

„Din primele informaţii transmise de colegul meu care a demarat cercetările în acest caz, în condiţiile unui carosabil umed, şoferul microbuzului şcolar n-a acordat prioritate unui autoturism Daewoo Cielo. Din impact a rezultat rănirea uşoară a doi dintre elevi care au fost transportaţi la dispensarul medical din comună. Autoturismul lovit de microbuz a fost proiectat în afara carosabilului însă şoferul acestuia n-a fost rănit”, ne-a informat Aurelian Ropotan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Rutiere Galaţi.

Pentru că elevele accidentate, transportate la dispensarul medical acuzau dureri, s-a cerut asistenţă medicală de urgenţă la 112. La faţa locului s-a deplasat iniţial un echipaj SMURD care le-a acordat primele îngrijiri. Între timp, doctorului Angel Trifan i s-a comunicat că şi alţi copii, care ajunseseră deja la şcoală acuzau dureri, motiv pentru care acesta a solicitat sprijin la Serviciul Judeţean de Ambulanţă.

„Cinci copii au suferit traumatisme a căror gravitate va fi stabilită după efectuarea investigaţiilor necesare. Astfel, o fetiţă de 13 ani a suferit un traumatism de coloană cervicală şi, în cazul ei, este o recidivă întrucât, în urmă cu doi ani, a mai suferit un asemenea traumatism şi a necesitat imobilizare cu guler cervical. O altă fetiţă a fost diagnosticată cu un traumatism de şold. Mai sunt trei băieţi, unul lovit la cap, unul cu un traumatism al umărului stâng şi un altul cu traumatism la genunchiul stâng”, ne-a declarat dr Angel Trifan, medicul coordonator al UPU-SMURD Galaţi.

În octombrie 2009, tot la Schela şi tot din vina şoferului unui microbuz şcolar, s-a produs un accident asemănător.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: