Transfuziile din spitalele gălăţene se bazează pe donatorii din rândul preoţimii, poliţiştilor şi siderurgiştilor

Transfuziile din spitalele gălăţene se bazează pe donatorii din rândul preoţimii, poliţiştilor şi siderurgiştilor

Preoţi din Galaţi donând sânge FOTO Costiuc Petrică

În ultimele trei luni, peste 200 de preoţi şi cântăreţi bisericeşti din judeţ, împreună cu aproape 1.000 de enoriaşi, au mers pentru a dona sânge. Lor li s-au alăturat poliţiştii locali, dar şi o serie de angajaţi ai ArcelorMittal, mobilizaţi pentru a dona prin intermediul sindicatelor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sfârşitul lui 2017 şi începutul lui 2018 a adus o scădere a numărului de persoane care vin de obicei să doneze sânge,  însă Centrul Regional de Transfuzii Galaţi a reuşit să compensează deficitul cu ajutorul nepreţuit al Arhiepiscopiei Dunării de Jos, a Poliţiei Locale şi a sindicatelor de pe platforma siderurgică ArcelorMittal.

Cea mai importantă campanie de donare de sânge a fost cea a Arhiepiscopiei Dunării de Jos, care a reuşit să aducă la centrele de transfuzii din Galaţi şi Brăila aproape 1.300 de preoţi, de cântăreţi bisericeşti şi de enoriaşi.Lor li s-au alăturat şi studenţi teologi, dar şi tineri din ligile şi asociaţiile creştine.

La sfârşitul săptămânii acestea la campania de donare de sânge au participat şi aproximativ 30 de poliţişti locali. „Ne-am gândit că nevoia de sânge este permanentă, aşa că ne-am propus să donăm sânge de câte ori avem ocazia, mai ales că la fiecare zi şi oră, un om are nevoie de sânge”, a spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale, Aurelia Bogatu Matei, precizând că acţiunea de donare de sânge nu este prima şi cu siguranţă nu va fi nici ultima.

Mobilizarea poliţiştilor locali a fost apreciată de şefa Centrului de Transfuzii Sanguine, Camelia Stoichiţescu, directoarea mulţumindu-le agenţilor pentru gestul făcut. De altfel, în ultima perioadă, numărul de donatori de sânge de la Galaţi a crescut şi datorită combinatului siderurgic ArcelorMittal, unitate care asigură, ritmic, un număr regulat de siderurgişti care vin să doneze.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: