Tânăr de 17 ani ucis pe trotuar de un şofer fără permis. Vinovatul a încercat să fugă, dar a fost prins la scurt timp

Tânăr de 17 ani ucis pe trotuar de un şofer fără permis. Vinovatul a încercat să fugă, dar a fost prins la scurt timp

George Taşcă victima accidentului mortal de la Matca SURSA FOTO Facebook/George Taşcă

Tragedia s-a produs luni seară în localitatea gălăţeană Matca. Şoferul vinovat a fost reţinut pentru 24 de ore şi va fi dus în faţa judecătorilor cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Martorii spun că avea peste 120 de kilometri la oră.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tragedie în comuna gălăţeană Matca. Un adolescent în vârstă de 17 ani a murit, iar un altul, de aceeaşi vârstă, a fost dus în stare gravă la spital după ce o maşină  scăpată de sub control i-a lovit pe trotuar.

Accidentul mortal s-a produs luni, 21 august 2017, pe DJ 251A, pe raza localităţii Matca, iar vinovat de producerea accidentului, spun poliţiştii, este un tânăr de 25 de ani,din comună, care s-a urcat la volan deşi nu avea permis de conducere auto.

Mai mult, potrivit unor martori, şoferul dădea semne că ar fi fost sub influenţa băuturilor alcoolice sau a unor substanţe psihotrope, informaţie care, cel puţin deocamdată, nu a fost confirmată oficial. De asemenea, martorii au mai spus că maşina avea o viteză foarte mare, peste 120 de kilometri la oră.

Ancheta Poliţiei a mai concluzionat că maşina care a produs accidentul se deplasa pe sensul de mers către oraşul Tecuci şi că, la un moment dat, autovehiculul a intrat în balans, a derapat şi a ieşi în afara drumului, unde i-a acroşat cu partea din spate pe cei doi adolescenţi.

Medicii de la Ambulanţă au constat decesul lui George Taşcă, un tânăr din localitate care de-abia împlinise 17 ani. Adolescentul era elev în clasa a XI-a la Liceul Tehnologic Elena Caragiani din Tecuci şi este descris de prieteni şi de colegi ca un copil foarte cuminte. Celălalt adolescent implicat în accident a fost dus la spital în stare stabilizată, dar gravă.

Imediat după producerea tragediei, şoferul vinovat a abandonat maşina şi a fugit de la locul accidentului. După mai puţin de o oră, el a fost identificat de poliţişti şi prins pe raza localităţii Matca. 

Tânărul de 25 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, sub acuzaţile de ucidere şi vătămare corporală din culpă, conducere fără permis şi fugă de la locul accidentului.

citeste totul despre: