Spitalul de Copii din Galaţi va fi extins. Noul corp de clădire va costa 14,3 milioane de lei cu tot cu dotări

Spitalul de Copii din Galaţi va fi extins. Noul corp de clădire va costa 14,3 milioane de lei cu tot cu dotări

Schiţa extinderii Spitalului de Copii din Galaţi FOTO Proiect

Investiţia a fost aprobată de Consiliul Local al municipiului Galaţi în şedinţa din 17 iulie 2018. În corpul de clădire de 620 mp va funcţiona Ambulatoriul (în fapt fiind vorba de o extindere a acestuia). Prin acelaşi proiect, secţiile Imagistică şi Imonohistochimie vor primi aparatură nou şi performantă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Consiliul Local Galaţi a aprobat, în şedinţa din 17 iulie 2018, o hotărâre care vizează modernizarea, extinderea şi dotarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii ,,Sf. Ioan” Galaţi. La iniţiativa primarului municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici ai proiectului ”Modernizare, extindere şi dotare Ambulatoriu Integrat - Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii ,,Sf. Ioan” Galaţi”.

Astfel, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii ,,Sf. Ioan” Galaţi va dispune de un nou corp de clădire destinat ambulatoriului, de noi echipamente medicale şi de cabinete modernizate, investiţii estimate la 14.391.146 de  lei.

Proiectul  „Modernizare , extindere şi dotare Ambulatoriu Integrat - Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii ,,Sf. Ioan” Galaţi presupune realizarea unui nou corp de clădire, amplasat în zona nordică a corpului D existent al spitalului, de care se va lega printr-o pasarelă. Noul corp al spitalului va avea dimensiunile in plan de circa 620 mp, iar regimul de înălţime propus este P+1E+Eth. Corpul D va fi, la rândul său, alipit corpului A, în care funcţionează în prezent Ambulatoriul  spitalului.

În paralel cu realizarea extinderii cu noua clădire a Ambulatoriului, în cadrul spaţiilor actuale amplasate la parterul corpului A sunt prevăzute următoarele lucrări: amenajarea unor grupuri sanitare pentru pacienti, langa intrarea in Ambulatoriu; igienizarea cabinetelor şi a circulaţiilor existente, ceea ce presupune lucrări de arhitectură (reparaţii locale, refacerea finisajelor de pardoseli şi pereţi) pentru o suprafaţă de circa 530 mp.

Pentru Compartimentul de Imagistică se va achiziţiona un echipament de rezonanţă magnetică (RMN) şi un aparat de radiografie digital cu masina automata de developat. Pentru compartimentul de Imunohistochimie este vorba despre: procesator de ţesuturi; staţie de includere în parafină; microtom de tip rotativ; autosteiner; hotă specializată în lucrul cu substanţe toxice; microscop trinocular cu cameră; termostat.

citeste totul despre: