Poliţiştii gălăţeni le-au vorbit copiilor despre tainele meseriei lor. I-au învăţat chiar şi să amprenteze

Poliţiştii gălăţeni le-au vorbit copiilor despre tainele meseriei lor. I-au învăţat chiar şi să amprenteze

Standul poliţiştilor a fost la mare căutare. Foto: Adevărul

Totul s-a petrecut în cadrul proiectului Noaptea Cercetătorilor, iniţiat de Uniunea Europeană încă din 2006. Evenimentul se desfăşoară în cea de-a patra vineri a lunii septembrie în locaţiile selectate anual, în scopul facilitării interacţiunii publicului cu ştiinţa, într-o manieră amuzantă şi relaxată.

În seara de 27 septembrie 2013, activităţi de acest tip au fost organizate în peste 300 oraşe europene,  alături de Braşov, Oradea, Piatra Neamţ, Suceava şi Bucureşti, Galaţiul a găzduit  o serie de evenimente menite a promova ştiinţa şi cercetarea în rândul tinerilor.

Astfel, la sediul Universităţii Danubius, poliţiştii gălăţeni au prezentat vizitatorilor câteva dintre activităţile specifice pe care le desfăşoară în vederea prevenirii şi combaterii infracţionalităţii. Principalul obiectiv a fost acela de a arăta tinerilor faptul că munca de poliţie are şi o latură ştiinţifică, bazată pe tehnică şi pe pregătire de specialitate.

Cel mai adesea, rezultatele pozitive obţinute au în spate o muncă de cercetare sistematică realizată de o echipă interdisciplinară, care pune cap la cap elemente aparţinând domeniului juridic, biologiei, medicinei legale, criminologiei sau psihologiei judiciare.  

Copiii prezenţi la eveniment au putut participa la concursuri pe teme legate de prevenirea victimizării, fiindu-le oferite premii celor care au demonstrat atât cunoştinţe în domeniu, cât şi imaginaţie. De asemenea, specialiştii criminalişti le-au vorbit copiilor despre importanţa criminalisticii în investigarea infracţiunilor, arătându-le totodată cum se efectuează o amprentare.

Unul dintre cele mai apreciate momente i-a aparţinut lui Rombi, câinele poliţist specializat în descoperirea urmelor. Alături de instructorul său, acesta a oferit participanţilor o demonstraţie atractivă – rezultat al unei pregătiri temeinice şi susţinute.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: