O asistentă medicală româncă a dat în vileag o înşelăciune de 400.000 euro în Franţa. Escroaca şi-a înscenat moartea

O asistentă medicală româncă a dat în vileag o înşelăciune de
400.000 euro în Franţa. Escroaca şi-a înscenat moartea

FOTO stiridiaspora.ro

O asistentă cu origini româneşti care dorea să se stabilească în Franţa a cunoscut-o pe Véronique P., o asistentă coordonatoare într-un cabinet privat din localitatea Montmarault. Franţuzoaica i-a promis româncei un contract de muncă permanent, dar ulterior aceasta a aflat că muncise, de fapt, la negru.

Véronique P, o asistentă medicală, în vârstă de 54 de ani, a compărut pe 11 ianuarie 2022 în faţa camerei de anchetă a Curţii de Apel Riom (Franţa) pentru a cere încetarea arestului preventiv. 

Femeia a fost pusă sub acuzare pentru fraudă, spălare de bani şi muncă la negru, ea fiind închisă după ce a dispărut timp de aproape trei ani pentru a scăpa de justiţie.  

O tânăra asistentă din România este cea care a dat-o în vileag pe colega ei din Franţa. Românca a lucrat la cabinetul IDEL, fiind angajată de Véronique P., care s-a ocupat de procedurile administrative.

Asistenta din România a început să aibă suspiciuni că ceva este în neregulă când a constatat că este plătită doar în numerar, descoperind ulterior că, de fapt, muncise la negru. Véronique P. i-a furnizat chiar şi borderouri false de la diverse unităţi sanitare emise pentru cabinetul medical unde lucra.  

Şi-a înscenat moartea ca să scape de închisoare

În urma unui control fiscal, românca a descoperit cu stupoare că existau o sumedenie de nereguli în actele cabinetului medical şi a decis să depună plângere împotriva asistentei care îi simulase angajarea. O anchetă judiciară a fost deschisă de Parchetul Montluçon (Franţa) în 2018, ocazie cu care anchetatorii au aflat că existau şi alte plângeri de la mai multe asistente şi diverse organizaţii împotriva lui Véronique P..

În urma verificărilor, s-a stabilit că prejudiciul creat de asistenta medicală din Franţa se ridică la  400.000 de euro. Judecătorul care instrumenta cazul a citat-o în octombrie 2018 pe Véronique P., dar aceasta dispăruse. Poliţiştii au aflat ulterior că Véronique P. ar fi murit. Conform certificatului de deces, ar fi decedat în Belgia. Era doar o altă înşelăciune a femeii, după ce s-a stabilit că obţinuse un certificat fals de deces, din care reieşea că ar fi fost incinerată.

A ”înviat” după trei ani

Véronique P. a fost găsită trei ani mai târziu şi acuzată în octombrie 2021 de fraudă, spălare de bani şi muncă la negru. Un bărbat este acuzat alături de aceasta de complicitate la comiterea infracţiunilor amintite.

Plasată în arest preventiv, femeia a cerut eliberarea marţi, 11 ianuarie, după ce a recunoscut faptele. Cererea a fost respinsă de Curtea de Apel Riom. Asistenta medicală din Franţa este o cunoştinţă veche a poliţiştilor. În 2011 a fost condamnată într-un alt dosar penal pentru emiterea de reţete medicale false.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Schema prin care doi italieni şi o româncă au reuşit o escrocherie de peste două milioane de euro

O nouă formă de escrocherie. Un bătrân are credit bancar după ce a vândut tichetele de călătorie

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările