Miliardarul Cornel Penescu nu s-a prezentat la procesul penal al primarului Craiovei, de teamă să nu fie arestat!

Miliardarul Cornel Penescu nu s-a prezentat la procesul penal al primarului Craiovei, de teamă să nu fie arestat!

Antonie Solomon

Brambureală. Procesul, care a avut termen luni la Galaţi, nu s-a putut ţine deoarece martorii cheie Cornel Penescu şi Gheorghiţă Pieca nu s-au prezentat. Nici nu aveau cum, dat fiind că în aceeaşi zi aveau termen la Tribunalul Ploieşti, iar lipsa de acolo i-ar fi putut costa libertatea!

Procesul penal în care este implicat Antonie Solomon, primarului Craiovei, a ajuns o adevărată odisee. De câteva luni, termenele de judecată se succed în ritm ameţitor, însă fără rezultate prea clare, deoarece de fiecare dată lipsesc fie avocaţii, fie martorii. Ca urmare, audierea martorilor nu s-a putut face, iar administrarea probelor este, practic, imposibilă.

La termenul de judecată de luni (apropo, şedinţa de judecată a fost programată "pe şest", fără afişare la uşa instanţei), martorii-cheie  Cornel Gheorghe Penescu şi Gheorghiţă Pieca au fost absenţi, aşa că din nou a fost nevoie de o amânare, de data asta pentru data de 10 februarie. 

Motivul absenţei celor doi este unul simplu: Penescu şi Pieca aveau termen într-un alt proces, desfăşurat la Tribunalul Ploieşti, unde aveau şi măsuri restrictive şi ar fi riscat să fie închişi dacă le-ar fi încălcat.

În schimb, Antonie Solomon a fost prezent în salaă, aşa cum a făcut-o la toate termenele de până acum. El este asistat de avocata Domnica Toader, soţia deputatului PDL Mircea Nicu Toader, şeful grupului parlamentar PDL din Camera Deputaţilor.

Reamintim că procesul în care este judecat şi Antonie Solomon a început în urmă cu un an şi jumătate. Primarul Craiovei a fost acuzat că ar fi dat în schimbul a 50.000 de euro autorizaţii pentru un hypermarket, dar şi pentru prelungirea unui traseu de transport public până la acesta.

Solomon a fost arestat, procesul fiind strămutat la Galaţi. Curtea de Apel l-a pus în libertate pe acesta în septembrie 2010, interzicându-i, printre altele, să-şi exercite funcţia de primar. Interdicţia fost ridicată de judecători în iulie 2011.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: