Drama teribilă a copiilor agresaţi sexual şi bătuţi zilnic de tată. Bărbatul scuipa în mâncare şi îi obliga să o mănânce

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: athivă Adevărul
Foto: athivă Adevărul

Un bărbat de 43 de ani a fost condamnat la închisoare cu executare după ce ani de zile şi-a abuzat cei şase copii în moduri greu de descris în cuvinte. Individul îi lovea cu sălbăticie pe micuţi şi îşi atingea fetiţele pe sâni şi în zona intimă.

Curtea de Apel Galaţi l-a condamnat definitiv pe Grigore Ciocoiu, un bărbat de 43 de ani, din comuna gălăţeană Corod, la 5 ani şi 3 luni de închisoare cu executare pentru agresiune sexuală şi rele tratamente aplicate minorului. Bărbatul a fost obligat să le plătească daune morale de 16.000 de lei celor două fiice minore ale sale pentru suferinţele şi umilinţele indurate.

Pe 23.03.2018, poliţiştii din localitatea Matca au fost sesizaţi de Direcţia Generală pentru Protecţia Drepturilor Copilului Galaţi despre bătăile şi abuzurile sexuale la care individul îşi supunea cu regularitate cei şase copii, scandalizând comunitatea în care trăieşte. Poliţiştii au descoperit că,  în cursul lunii martie 2018 şi aprilie 2018, ”în timp ce persoana vătămată minoră C.C. făcea baie, în singura cameră a locuinţei, inculpatul a pătruns în încăpere şi a mângâiat-o  pe sâni şi în zona genitală, în stoparea acestor acte de natură sexuală intervenind mama minorilor”.

”Pe parcursul actelor de urmărire penală efectuate în cauză a rezultat că aceleaşi acte de agresiune sexuală, constând în mângâierea sânilor şi a zonei genitale, a exercitat inculpatul Grigore Ciocoiu şi asupra persoanei vătămate minore C.S.E., în vârstă de 8 ani , în cursul lunii aprilie 2018, în timp ce minora se uita la televizor. Actele de agresiune sexuală au fost exercitate de inculpatul Grigore Ciocoiu, profitând de vârsta fragedă a victimelor, dar şi de poziţia sa de superioritate asupra acestora, minorele fiind puse în imposibilitatea de a-şi exprima voinţa”, a precizat procurorul de caz în rechizitoriu.

Îşi dădea copiii afară din casă în toiul nopţii

Începând cu luna decembrie 2017, individul şi-a bătut cu sălbăticie cei şase copii, aceştia fiind agresaţi fizic, zilnic, prin loviri repetate cu corpuri dure, în zona capului sau a diferitelor părţi ale corpului. Urmele agresiunilor fizice rămase pe corpul minorilor au fost constatate atât de către profesorii de la  şcoala frecventată de copii, cât şi de reprezentanţii Serviciului de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Corod, care îi vizitau săptămânal pe minori.

Bărbatul cheltuia banii pe care îi câştiga pe ţigări şi băutură şi îi lăsa să moară de foame. Copiii le-au declarat ulterior poliţiştilor că, atunci când le cumpăra totuşi de mâncare, individul scuipa în aceasta şi îi obliga să o mănânce. De parcă nu ar fi fost de ajuns, Grigore Ciocoiu îşi făcea nevoile fiziologice în aceeaşi cameră unde locuiau şi copiii săi.

”Toate aceste abuzuri fizice şi psihice exercitate asupra minorilor au avut un impact major în dezvoltarea personalităţii acestora, în concluziile referatelor psihologice întocmite de psihologul desemnat în cauză, recomandându-se izolarea minorilor de tatăl agresiv, întrucât prezenţa sa reprezintă un factor major de risc  în dezvoltare personalităţii lor”, se menţionează în rechizitoriu.

În urma abuzurilor sexuale, psihice şi emoţionale comise asupra celor şase copii ai săi, poliţiştii au emis un ordin de protecţie pe numele individului, prin care i-au interzis să se apropie la o distanţă mai mică de trei metri de copiii săi, de soţie şi de casa unde locuiesc. Grigore Ciocoiu a încălcat de nenumărate ori ordinul de protecţie, şi-a agresat şi ameninţat soţia şi copiii şi i-a dat afară din casă în toiul nopţii, aceştia fiind nevoiţi să doarmă sub cerul liber sau pe la vecini.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite