Cursă inedită de caiace pe Dunăre. Organizatorii vor să determine autorităţile să dezvolte turismul local

Cursă inedită de caiace pe Dunăre. Organizatorii vor să determine autorităţile să dezvolte turismul local

FOTO Arhiva Adevărul

La cursa care va avea loc sâmbătă, 31 martie, vor participa 30 de caice cu câte două locuri, în care care se va afla câte un sportiv, alături de care este invitat un personaj politic, media sau de altă natură din oraşele Galaţi şi Brăila. Startul se dă la Brăila, la ora 11,00, iar sosirea este la Galaţi, în jurul orei 15,00.

Comunitatea RO100 Curăţăm Galaţiul vă invită la un eveniment inedit -  „Cursa Caiacelor pe Dunăre” -  prin intermediul căruia vrea să atragă atenţia asupra faptului că autorităţile din Galaţi şi Brăila trebuie să-şi dea mâna pentru a valorifica potenţialul turistic al fluviului care „ne trece pe la uşă”.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 31 martie 2018 şi, potrivit organizatorilor, va consta într-o cursă cu caiacele pe Dunăre, de la Brăila la Galaţi, dar şi o serie de acţiuni cultural-artistice, care vor avea loc pe Faleza Dunării din Galati, în zona Foişorului.

„Alături de membri ai comunităţii noastre, vom invita în caiace personalităţi relevante la nivel local, din Galaţi şi din Brăila, dar şi invitaţi de la Platforma RO100 din Bucureşti. Noi credem că cele două oraşe nu se pot dezvolta decât printr-un efort comun. Ne aşteptăm să vină şi pasionaţi ai sportului cu padela din alte oraşe, chiar şi din Bucureşti, care vor fi invitaţi de partenerul nostru în această acţiune - Imbold Galaţi”, au declarat organizatorii.

„Ne aşteptăm la aproximativ treizeci de caiace pe apă şi la un public numeros pe Faleză. Credem că zona noastră are un real potenţial turistic şi că acest potenţial trebuie valorificat. În acest context, Dunărea este o adevărată comoară pentru oraş. O comoară despre care am cam uitat, în ultima perioadă. Vă invităm să o redescoperim împreună”, au mai adăugat aceştia..

Programul detaliat al evenimentului

Ora 10.00, Brăila

În zona Portului de bărci (strada Vadul Spitalului) va avea loc întâlnirea participanţilor, urmată de discuţii cu presa, prezentarea regulamentului cursei, echiparea şi lansarea la apă a caiacelor.

Ora 11.00

Se va da startul în cursă.

Ora 13,00, Galaţi

Pe Faleza Dunării, zona Foişor, va debuta un program artistic cu acces liber pentru public. Primii vor fi pe scenă cei de la Şcoala ”Dans Popular Galaţi”. De la ora 13.30, spectatorii vor avea parte de un moment Ioan Badea „Evergreen Live Music Duo”. Apoi, de la 14,10, va concerta Fanfara ”Valurile Dunării”, din cadrul Centrului Cultural Dunărea de Jos Galaţi.

Ora 15,00, Galaţi

Sosirea caiacelor, înmânarea diplome de participare, discuţii libere, conferinţă de presă.

„Dorim ca acest eveniment să se repete şi în anii ce vin, iar "Cursa Caiacelor pe Dunăre" să devină în timp o tradiţie care cu adevărat să marcheze deschiderea sezonului turistic în Galaţi.Prin această acţiune, Comunitatea RO100 Curăţăm Galaţiul îşi propune să determine schimbări. Noi credem că Dunărea nu trece prin Galaţi degeaba. Ea trece pe aici gratis. Dar nu degeaba. Gratis, adică nu trebuie să investim în a aduce în oraş o astfel de oportunitate. Ea este deja aici. Trebuie doar să operăm o schimbare, în primul rând la nivel de mentalitate. Mentalitatea fiecăruia dintre no”, au mai spus organizatorii ineditului eveniment.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: