Conferinţă pe tema liliecilor, mamiferele cu o faimă teribilă, care inspiră de multe ori teamă nejustificată

Conferinţă pe tema liliecilor, mamiferele cu o faimă teribilă, care inspiră de multe ori teamă nejustificată

Foto: CMSN

Vineri, 15 februarie 2019, începând cu ora 11.00, în Sala Auditorium de la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi va avea loc conferinţa ”Mamifere zburătoare: liliecii”, susţinută de biologul Oana Mirela Chachula.

Ştiri pe aceeaşi temă

Manifestarea face parte din ciclul evenimentelor dedicate cunoaşterii biodiversităţii din România şi are ca partener Asociaţia pentru Protecţia Liliecilor din România.  Intrarea la conferinţă este liberă (în limita locurilor disponibile şi doar în intervalul 10.30 – 11.00).

Greu de studiat, cu o faimă teribilă, liliecii inspiră de multe ori teamă nejustificată. Modul lor de viaţă, tipul de hrană consumată, cât de grijulii sunt ca părinţi, ce fac iarna, daca sunt sau nu orbi liliecii, cum procedăm dacă în podul casei noastre şi-a găsit adăpost o colonie de lilieci, la toate aceste întrebări va răspunde biologul dr.Oana Mirela Chachula, speolog - specialist pe acest grup de vieţuitoare.

Stilul de viaţă nocturn face ca prezenţa liliecilor să fie mai greu de observat. Chiar şi aşa, rolul acestora în ecosistemele din care fac parte este deosebit de important: se hrănesc, în special cu insecte, diminuând speciile care ne afectează negativ existenţa, produc guano, un îngrăşămând valoros pe scară largă sau cresc valoarea turistică a unor zone, atrăgând curioşi care vin să îi observe în adăposturile lor.

Aşadar, toţi iubitorii de natură, pasionaţi de dezlegarea enigmelor legate de viaţa liliecilor, precum şi cei care vor să se informeze corect despre acest grup de mamifere zburătoare, sunt aşteptaţi pe 15 februarie 2019 la conferinţa ”Mamifere zburătoare: liliecii”!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: