Concurs de mountain-bike în Munţii Măcinului

Concurs de mountain-bike în
Munţii Măcinului

Organizatorii au pregătit două trasee, unul pentru amatori, celălalt pentru profesionişti.

Pasionaţii de mountain-bike sunt aşteptaţi sâmbătă, 7 iunie, la „Măcin XC 2014”, care se va desfăşura în Munţii Măcinului, cu startul în apropierea localităţii Greci (judeţul Tulcea). Organizatorii de la Asociaţia BikeWorks le promit competitorilor, susţinătorilor şi spectatorilor un eveniment deosebit.

Ştiri pe aceeaşi temă

Organizatorii au pregătit două trasee de concurs, unul de 35 de km pentru amatori şi unul de 45 de km pentru elite, în cea mai spectaculoasă zonă a Munţilor Măcin. Traseul pentru amatori nu este foarte solicitant fizic, doar prima urcare fiind de dificultate medie, urmând ca restul traseului să parcurgă creasta principală a munţilor şi apoi să coboare spre finish. De cealaltă parte, traseul pentru elite are mai multe urcări şi coborâri, considerabil mai dificile şi spectaculoase, pentru cei cu experienţă şi tehnică necesară să-l parcurgă şi pentru sportivii profesionişti.

Deja sunt înscrişi pe site-ul oficial de concurs mxc.bikeworks.ro aproximativ 160 de ciclişti, iar numărul lor creşte de la o zi la alta. Înscrierile sunt deschise până cu o săptămână înainte de cursă, respectiv vineri 30 mai (inclusiv) la ora 24.00.

Pe lângă cele două trasee, ediţia aceasta de "Măcin XC" va avea şi un mini-concurs pentru copii „Kids Race”, dar şi activităţi pentru spectatori şi susţinătorii concurenţilor. De asemenea, în seara de după concurs se va face un foc de tabără, iar a doua zi, duminică, este ziua comunei Greci, alt motiv de sărbatoare pentru toţi cei prezenţi.

Competiţia „Măcin XC 2014” este organizată de Asociaţia BikeWorks alături de Primăria Greci şi Asociaţia Mecanturist, în parteneriat cu Federaţia Română de Ciclism, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Tulcea, Parcul Naţional Munţii Măcinului,  Studio Croma, Top Media şi Hangarul. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: