Comercianţii de articole pirotehnice şi brazi, în colimatorul poliţiştilor locali. Ce autorizaţii trebuie să obţină pentru a nu încasa amenzi usturătoare

Comercianţii de
articole pirotehnice şi brazi, în colimatorul poliţiştilor locali. Ce autorizaţii
trebuie să obţină pentru a nu încasa amenzi usturătoare

Vânzarea ilegală de petarde şi pocnitori se va solda cu amenzi de mii de lei Foto: arhivă Adevărul

Perioada sărbătorilor de iarnă a fost folosită mereu de diverse persoane pentru a vinde ilegal petarde şi pocnitori, dar şi brazi. Pentru a limita pe cât posibil fenomenul, poliţiştii locali din Galaţi îi vor verifica constant pe cei care comercializează astfel de produse.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţiştii locali îi vor lua la bani mărunţi pe comercianţii de articole pirotehnice în perioada următoare. ”Persoanele care comercializează astfel de produse trebuie să obţină autorizaţie din partea Inspectoratului Teritorial de Muncă şi de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie. Comercializarea de articole pirotehnice, de către persoanele fizice şi juridice, se face doar în baza unei autorizaţii, în spaţii special amenajate”, a declarat Aurelia Matei, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Galaţi.

În atenţia poliţiştilor locali vor intra şi agenţii economici sau persoanele fizice care scot la vânzare brazi. Şi în aceste situaţii vor fi verificate autorizaţiile, dacă sunt respectate locaţiile destinate comercializării brazilor, dacă există acte de provenienţă a mărfii şi dacă preţurile practicate sunt afişate. 

citeste totul despre: