VIDEO Aproape 100.000 de oameni din zona rurală a Vrancei vor avea apă curentă non stop. Când se va întâmpla acest lucru şi cât costă investiţia

VIDEO Aproape 100.000 de oameni din zona rurală a Vrancei vor avea apă curentă non stop. Când se va întâmpla acest lucru şi cât costă investiţia

Gheorghe Vasilescu, directorul CUP

Autorităţile au semnat un nou contract în cadrul programului Vranceaqua. Finanţarea este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Asocierea SC Hidroconstrucţia SA Bucureşti-Zozik Group Erbil din Irak a câştigat contractul de lucrări privind sistemul zonal de alimentare cu apă Odobeşti, precum şi în localităţile Adjud, Panciu, Mărăşeşti, Homocea, Gugeşti, Boloteşti, Tîmboieşti, Rugineşti, Dumbrăveni, Jariştea şi Străoane.

Contractul prevede înfiinţarea de aducţiuni de apă în zona Odobeşti-Gura Caliţei, pentru asigurarea continuităţii în furnizarea alimentării cu apă, precum şi asigurare cu apă ce respectă paramerii de calitate pentru localităţi din sud-vestul judeţului din comunele Broşteni, Vîrteşcoiu, Cîrligele, Coteşti, Urecheşti, Popeşti şi Bordeşti.

Practic, în toate localităţile pomenite vor fi reabilitate rezervoarele de înmagazinare existente, se vor extinde capacităţile de la staţia de clorinare, vor fi realizate noi foraje. De asemenea, vor fi realizate investiţii şi în sistemele de alimentare cu apă aparţinând Consiliului Judeţean Vrancea din zonele amintite. Contractul are o valoare de 93,508 milioane de lei iar durata de execuţie a contractului este de 38 de luni, perioada de garanţie a lucrărilor fiind de 36 de luni. Potrivit directorului CUP, circa 92.000 de persoane din judeţ vor beneficia de această investiţie.

“Actualmente, noi avem în fiecare localitate sisteme locale, cu un consum foarte mare energtic. Preluăm apa din nişte foraje aflate la cote de teren de circa 80-100 metri, eliminăm acest sistem de pompare cu alimentare din sursa Odobeşti care are o cotă de alimentare de circa 190 metri, deci practic eliminăm energie de pompare pentru circa 90-100 metri înălţime de pompare”, a spus directorul CUP, Gheorghe Vasilescu, cu ocazia prezentării acestui proiect.

Contractul face parte din Proiectul Regional-Extinderea şi modernizarea sistemului de apă i canalizare în judeţul Vrancea, etapa a II-a, pentru perioada de programare 2014-2020, cu o valoare totală de 941,5 milioane de lei, din care cofinanţarea UE este de peste 800 milioane de lei.
 

citeste totul despre: