FOTO Mesaje de atenţionare pentru biciclişti şi pietoni, pe trecerile nesemaforizate, iniţiativa unui focşănean pentru prevenirea accidentelor

FOTO Mesaje de atenţionare pentru biciclişti şi pietoni, pe trecerile nesemaforizate, iniţiativa unui focşănean pentru prevenirea accidentelor

Mesajele vor fi scrise pe trecerile de pietoni nesemaforizate

Acesta a comandat mai multe şabloane cu texte adecvate şi cere sprijinul autorităţilor pentru punerea în operă a intenţiei sale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Foarte multe accidente de circulaţie se produc pe trecerile de pietoni.  De foarte multe ori, vinovaţi de producerea evenimentelor rutiere sunt şoferii, care nu acordă prioritate, dar şi pietonii, care nu sunt atenţi  atunci când traversează strada.

Pentru a veni în întâmpinarea lor, un focşănean a avut iniţiativa confecţionării unor şabloane cu ajutorul cărora vor fi scrise pe trecerile de pietoni mesaje de atenţionare.

"Lasă telefonul!", "Coboară de pe bicicletă!", "Ia-ţi copilul de mână!", "Asigură-te!", "Nu alerga!", sunt doar câteva dintre mesajele pe care focşăneanul Nelu Năstase Surăianu le vrea scrise pe trecererile de pietoni nesemaforizate. El a luat deja legătura cu autorităţile locale, care vor solicita aviz în acest sens de la poliţia rutieră.

"Este o campanie de conştientizare a pietonilor vis-a-vis de obligaţiile pe care le au în momentul în care traversează pe o trecere de pietoni. Nu de puţine ori m-am confruntat cu situaţii în care pietonii <<se aruncau>> efectiv pe trecerile de pietoni. Dacă nu putem facem lucruri mari, măcar să încercăm a face lucruri mici într-o manieră mare", ne-a spus focşăneanul.

Focşăneanul Nelu Năstase Surăianu este un activist civic din municipiu, care a realizat şi în trecut mai multe evenimente în sprijinul comunităţii

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: