Cercetători din Craiova, premiaţi cu aur la Salonul Internaţional al Cercetării, Inovării şi Inventicii PRO INVENT

Cercetători din Craiova, premiaţi cu aur la Salonul Internaţional al Cercetării, Inovării şi Inventicii PRO INVENT

Invenţia cercetătorilor din Craiova a primit medalia de aur

O echipă de cercetători din cadrul Unviersităţii din Craiova a câştigat medalia de aur la Salonul Internaţional al Cercetării, Inovării şi Inventicii PRO INVENT. Eveniment a avut loc la Cluj-Napoca în perioada 21-23 martie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Lucrarea brevetată „Metodă şi sistem de măsurare pentru determinarea simultană a mărimilor electrice din staţii, substaţii şi posturi de transformare“ a fost  realizată de o echipă de cercetători din cadrul Universităţii dim Craiova, iar la Salonul Internaţional al Cercetării, Inovării şi Inventicii PRO INVENT, ediţia a XVI-a, care a avut loc în perioada21-23 martie 2018, Cluj-Napoca, a obţinut medalia de aur. „Invenţia se referă la o metodă şi la un sistem de măsurare destinate monitorizării şi înregistrării simultane a variaţiei în timp a mărimilor electrice interdependente între ele din staţii, substaţii şi posturi de transformare obţinute prin realizarea unui echipament complex de achiziţii de date (ECAD), bazat pe cel mult 3 sisteme de achiziţii de date independente care acţionează împreună prin intermediul unui sincronizator, pentru a putea prelua şi înregistra simultan variaţia în timp a maxim 24 de mărimi de natură electrică interdependente între ele, ceea ce permite afişarea formelor de undă a mărimilor înregistrate simultan, cu aceeaşi origine de timp. Domeniile de aplicabilitate sunt: monitorizarea şi diagnoza în energetică, inginerie electrică şi electronică de putere“, se arată în comunicatul emis de Univesritatea din Craiova. 
 
Invenţia cercetătorilor din Craiova a mai obţinut Medalia de aur la Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva (13-17 aprilie 2016) şi Medalia de aur la Salonul Internaţional de Invenţii şi Inovaţii „Traian Vuia”, Timişoara (25-27 mai 2016). Din echipă fac parte: Nicolae Petre-Marian, Universitatea din Craiova, România, Vlăduţ Gabriel-Cătălin, SC IPA CIFATT Craiova, Români ,Constantinescu Mircea-Catalin, Universitatea din Craiova, România, Nicolae Ileana-Diana, Universitatea din Craiova, România,Nicolae Marian-Ştefan, Universitatea din Craiova, România, Constantinescu Ioana-Irina, SC IPA CIFATT Craiova, România.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările