Ce face un părinte responsabil ca să nu-i răcească copilul. „Majoritatea au tendinţa de a supraîmbrăca bebeluşii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copii sunt mult mai predispuşi îmbolnăvirii în sezonul rece Foto: copilul.ro
Copii sunt mult mai predispuşi îmbolnăvirii în sezonul rece Foto: copilul.ro

Copiii sunt mult mai predispuşi la răceli şi infecţii acute respiratorii în sezonul rece. Părinţii trebuie să le asigure în această perioadă celor mici o alimentaţie corespunzătoare, iar din meniul zilnic nu trebuie să lipsească fructele şi legumele crude, carnea şi lactatele.

Confruntarea cu un copil răcit poate fi foarte dificilă pentru părinţi, iar în momentul în care are febră, strănută, tuşeşte sau nu are poftă de mâncare trebuie să mergeţi imediat la un medic. Este important ca în perioada în care cel mic este răcit să evităm locurile aglomerate: transportul în comun, hipermarketuri, mall-uri, locuri de joacă acoperite.

„Majoritatea părinţilor, în sezonul rece, au tendinţa de a supraîmbărca copiii pentru a nu răci, dar nu-şi dau seama că tocmai acest lucru poate duce la îmbolnăvirea celor mici. Trebuie evitat legarea fularului peste nas şi peste gură, iar în cazul sugarilor trebuie să fie acoperite bine mâinile şi picioarele, pentru că au o circulaţie periferică deficitară. În momentul în care părinţii merg cu copilul la un loc de joacă este bine să îl îmbrace în mai multe straturi subţiri suprapuse. Întotdeauna stratul exterior al vestimentaţiei, dar şi încălţămintea, să fie impermeabile“, a spus medicul Matei Nistor. 

Alimentaţia este importantă

Copiii trebuie să aibă în sezonul rece o alimentaţie corespunzătoare pentru a nu se îmbolnăvi. Din meniul celor mici nu trebuie să lipseacă fructele şi legumele crude, dar nici carnea şi lactatele. 

„Este indicat ca în această perioadă să le asigurăm copiilor aportul necesar de proteine, dar şi de vitamine, iar toate acestea trebuie să fie din surse naturale. Pentru întărirea sistemului imunitar cei mici trebuie să consume în sezonul rece miere, propolisul, echinaceea, coacăzul negru sau cătină“, a mai precizat medical Matei Nistor.  

Remedii pentru răceala şi tusea la copii:

- Baia cu apă călduţă scade febra sugarilor. Are avantajul de a relaxa copilul, iar acest lucru îl ajută să doarmă mult mai bine.

- Lămâia este bogată în vitamina C şi ajută la stimularea sistemului imunitar şi ajută organismul în lupta împotriva răcelii şi a gripei.

- Mierea poate fi folosită la copiii care au peste un an şi ajută la probleme de tuse, calmează durerile în gât şi omoară bacteriile care cauzează infecţia.

- Copiii care au peste un an şi răcesc în sezonul rece pot consuma cu încredere supă de pui. Este hrănitoare şi poate ajuta la ameliorarea congestiei.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite