Avioane Craiova la un pas să obţină autorizaţie pentru a repara aeronave civile

Avioane Craiova la un pas să obţină autorizaţie pentru a repara aeronave civile

La fabrica de Avioane din Craiova mai lucrează aproximativ 320 de angajaţi

Avioane Craiova vrea să obţină anul acesta autorizaţie pentru a putea repara şi aeronave civile. La uzina din Bănie mai lucrează în momentul de faţă aproximativ 320 de angajaţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conducerea fabricii din Bănie vrea să obţină contracte pentru reparaţii de aeronave civile de mici dimensiuni. Angajaţii Avioane Craiova susţin că odată primită autorizaţia nu vor mai exista probleme cu banii. „Noi sperăm să nu mai existe probleme financiare anul acesta. Fabrica de Avioane din Craiova trebuie să revină acolo îi este locul“, a spus un angajat.
 
Nu şi-a găsit cumpărător 
 
Fabrica de Avioane din Craiova a fost scoasă la privatizare până în momentul de faţă de cinci ori, însă niciun investitor nu a fost interesat să o cumpere. Conducerea companiei estimează anul acesta comenzi de 20 de milioane de dolari. „Am observat o atitudine favorabilă atât la nivel naţional, prin Ministerul Economiei, cât şi la nivel european, vizavi de industria de apărare. Dacă ar fi şterse datoriile către stat şi ar fi adoptate unele măsuri în vederea reorganizării, atunci Avioane Craiova ar putea să fie profitabilă. Fabrica de Avioane este pe un trend ascendent, în materie de comenzi şi producţie, iar la finalul anului, ne aşteptăm la rezultate pe măsură“, a Mişa Popic, directorul Fabricii de Avioane din Craiova. 
 
Uzina din Bănie are datorii la stat de aproximativ 20 de milioane de euro. Ministrul Economiei a precizat anul trecut în luna decembrie că este dispus să şteargă creanţele uzinei din Bănie.
 
Mai citeşte şi:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările