VIDEO Craiova înduioşată de drama Poloniei: „Plânge sufletul meu pentru vieţile lor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Telefoanele redacţiei Adevărul de Seară Craiova au sunat continuu astăzi. Zeci de craioveni şi-au exprimat condoleanţele faţă de familiile celor decedaţi în Polonia. Unii dintre ei au venit la sediul redacţiei, neputându-şi înfrâna durerea. 

Tragedia polonează a şocat o lume-ntreagă. La Craiova, cei care au sau nu sânge polonez plâng victimele incidentului aviatic în care şi-au pierdut viaţa preşedintele Poloniei, alături de familia sa şi mulţi alţi demnitari.


Inginerul Atanasie Zaharia, un bătrânel trecut de 80 de ani, a venit astăzi la redacţia Adevărului de Seară cu lacrimile şiroind. “Este o tragedie imensă. Am fost în Polonia. Am prieteni acolo. E cumplit pentru Polonia. Plânge sufletul meu pentru vieţile lor”, s-a confesat bătrânul Zaharia.


Craioveanul ne-a povestit că a ajuns în Polonia în anul 1937, într-un schimb de prietenie româno-polon. “Ceea ce a rămas în sufletul meu nu am putut să uit. Oameni prietenoşi, minunaţi. M-a impresionat ce am văzut astăzi la televizor, nu-mi pot stăpâni lacrimile”, a mai mărturisit bătrânul.


Atanasie Zaharia şi-a amintit printre lacrimi de oamenii oraşului Lvov, fost Lemberg, acolo unde a stat mai bine de doi ani: “Polonezii ne-au dus la un cimitir şi ne-au arătat mormântul unui istoric român, Lucaci. Spre ruşinea noastră nu am ştiut cine este acest Lucaci, dar era aşezat la loc de cinste şi mormântul era tare îngrijit”.  


Bătrânul Zaharia a plecat din redacţia noastră îndurerat de drama poporului polonez nu înainte de a intona imnul Poloniei pe care nu l-a uitat deşi au trecut mai bine de 70 de ani de când a vizitat ţara. 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite