Bărbatul care a intrat cu maşina în Unitatea de Primiri Urgenţe din Craiova nu reprezintă un pericol public - decizia magistraţilor 1

Este decizia magistraţilor Judecătoriei Craiova, care au respins propunerea poliţiştilor de a emite pe numele şoferului un mandat de arestare de 30 de zile. Magistraţii au hotărât ca acesta să fie judecat sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile pentru conducere sub influenţa alcoolului şi distrugere.

Bărbatul care a intrat cu maşina în Unitatea de Primiri Urgenţe din Craiova nu reprezintă un pericol public - decizia magistraţilor Vezi comentarii 1

Şoferul care a intrat cu maşina în UPU Craiova, reţinut pentru 24 de ore. Cum explică paznicii incidentul

Şoferul care a intrat cu maşina în UPU Craiova, reţinut pentru 24 de ore. Cum explică paznicii incidentul

Ioan Lupu şi-a petrecut noaptea sub supraveghere medicală, însă duminica dimineaţa, imediat după externare, poliţiştii l-au luat de la spital şi l-au dus la secţie pentru audieri. Între timp, conducerea Spitalului a demarat o anchetă pentru a stabili de ce bărbatul nu a fost oprit de agenţii de pază. “Colegul i-a făcut semn, dar nu a vrut sa oprească la intrare şi noi nu mai avem barieră, a intrat un şofer cu maşina în ea şi a distrus-o".

VIDEO Cine este şoferul care a distrus Unitatea de Primiri Urgenţe de la Craiova: „Se putea întâmpla la oricare“. Un voluntar şi o asistentă au fost răniţi

VIDEO Cine este şoferul care a distrus Unitatea de Primiri Urgenţe de la Craiova: „Se putea întâmpla la oricare“. Un voluntar şi o asistentă au fost răniţi

Bărbatul a intrat sâmbătă seara cu maşina prin uşile Unităţii de Primiri Urgenţă de la Spitalul Judeţean din Craiova. În sala de aşteptare erau zeci de pacienţi, aparţinători şi cadre medicale. „A tras maşina în faţa uşilor, a ridicat capota, a urcat la volan şi a trecut prin uşi“, a spus o asistenta. În faţa procurorului, şoferul a declarat că băuse un litru şi jumătate de bere, că nu a fost o acţiune premeditată şi că ar fi încurcat pedalele.

VIDEO Cum au fost umiliţi elevii unei şcoli din Craiova când au spus că le e frig în clasă: „Du-te la mă-ta acasă dacă e frig!“

VIDEO Cum au fost umiliţi elevii unei şcoli din Craiova când au spus că le e frig în clasă: „Du-te la mă-ta acasă dacă e frig!“

Urlete, jigniri şi ameninţări. Asta au auzit elevii unei clase din Craiova când, la ora de română, s-au mutat în laboratorul de biologie pentru că în sala lor de curs nu funcţionau caloriferele. Administratoarea şcolii a intrat peste copii, i-a apostrofat şi le-a spus, ţipând, că nu merită condiţii mai bune pentru că şi-au renovat clasa cum au vrut ei şi nu ar păstra curăţenia. Reacţia conducerii şcolii: "Şi-a ieşit un pic din fire".

Care sunt alimentele care menţin sănătatea dinţilor şi care sunt cele ce duc la apariţia cariilor

Care sunt alimentele care menţin sănătatea dinţilor şi care sunt cele ce duc la apariţia cariilor

Chiar dacă ne spălăm pe dinţi de trei ori pe zi, chiar dacă mergem periodic la stomatolog, trebuie să avem grijă şi ce alimente consumăm, întrucât acestea influenţează direct sănătatea dinţilor şi duc la formarea cariilor. Medicul pedodont Artur Ciobanu ne spune care sunt alimentele de care trebuie să ne ferim şi care sunt cele pe care le putem consuma fără grijă.

VIDEO Cum i s-au furat aproape 200 de lei angajatului unei benzinării. Metoda „Şmen“, tot mai des întâlnită

VIDEO Cum i s-au furat aproape 200 de lei angajatului unei benzinării. Metoda „Şmen“, tot mai des întâlnită

Casierul unei benzinării din localitatea Beharca (judeţul Dolj) a fost înşelat de o tânără care venise să cumpere două sucuri. Femeia a reuşit să plece din locaţie şi cu produsele, dar şi cu restul la o bancnotă de 200 de lei, pe care, însă, nu a mai dat-o vânzătorului. În luna octombrie, angajata unui fast-food din Craiova a fost înşelată în acelaşi mod. „Metoda este veche, restul nu se dă decât după încasarea banilor“, avertizează poliţiştii.

VIDEO Cum arată drumul care duce la Spitalul de Psihiatrie din Craiova. Ambulanţele, nevoite să facă slalom printre gropi

VIDEO Cum arată drumul care duce la Spitalul de Psihiatrie din Craiova. Ambulanţele, nevoite să facă slalom printre gropi

Spitalul de Psihiatrie, Direcţia Sanitar Veterinară, Stadionul Extensiv, zeci de societăţi şi sute de case. Toate în zona Parcului Nicolae Romanescu din Craiova, unde drumurile cu greu pot fi străbătute. Salvările au două variante: să treacă prin cratere sau să meargă pe o stradă pietruită în urmă cu aproape trei decenii. Conducerea Primăriei cunoaşte problema şi promite că anul acesta o va rezolva.

Scandal cu bâte şi săbii la Craiova. Patru bărbaţi înarmaţi, căutaţi de poliţişti. „Veniţi, că ne omoară“

Scandal cu bâte şi săbii la Craiova. Patru bărbaţi înarmaţi, căutaţi de poliţişti. „Veniţi, că ne omoară“

Scandalul a avut loc într-o parcare dintr-un cartier craiovean. Atacatorii, înarmaţi cu bâte şi săbii, se aflau într-un autoturism Audi gri metalizat, cu numere de Anglia. Au coborât şi au început să lovească Mercedes-ul în care se aflau şoferul şi mama sa. Disperată, femeia a reuşit să sune la 112. "Nu ştiu cine sunt, nu ştiu dacă băiatul îi cunoaşte. Am crezut că nu mai scăpăm vii"

Cuţitele nu au fost mereu ustensilele sale favorite, ci prefera spada. Studia pentru o carieră în publicitate şi s-a simţit jignit când mama sa i-a sugerat să devină bucătar. Paşii l-au purtat pe Alex Petricean din studioul „Masterchef“ în bucătării profesioniste, până a avut viziunea propriului drum de urmat. Acum, tânărul, desemnat cel mai bun bucătar din România de ghidul Gault&Millau, încearcă să transforme mâncarea într-o emoţie supremă.

acum 14 zile · comentarii (7)

Discuţiile care se poartă zilele acestea se referă la cum să scape de închisoare infractorii. Cu OUG-uri, fără OUG-uri, cu contestaţii pe completuri de 5 ilegale, pe tot felul de căi de atac. Ministrul Toader anunţă că se vor da noi şi noi compensaţii pentru infractori. Or fi şi câteva cazuri de abuzuri, care se pot rezolva punctual.

acum 14 zile · comentarii (60)

Generalul (rez) James Mattis: „Am fost privilegiat să fiu cel de-al 26-lea Secretar al Apărării al SUA, poziţie care mi-a permis să slujesc, alături de bărbaţii şi femeile din cadrul Departamentului Apărării... Sunt mândru de progresele înregistrate în ultimii doi ani în privinţa unora dintre obiectivele cheie formulate în Strategia Naţională de Apărare a SUA.“

acum 14 zile · comentarii (19)

Sub genericul inspirat de ultima poezie eminesciană, transpusă pe portativ de Nicolae Bretan, a avut loc în ambientul intim de la Teatrelli un recital de cântece de leagăn şi colinde. În preajma Crăciunului. Ineditul l-a reprezentat asocierea inovatoare dintre o voce de operă, aceea a sopranei Rodica Vică, cu sonurile speciale ale unui instrument rar, ţitera, cu corzi „ciupite“ de muziciana austriacă Barbara Laister-Ebner.

acum 14 zile · comentarii (0)

Nu poţi să nu-i dai dreptate Elenei Udrea atunci când a spus că, în decizia privind Completele de 5 judecători de la ICCJ graţie căreia a văzut din nou liberă cerul Costa Ricăi, Curtea Constituţională a fost „curajoasă“. Căci curaj pur este atunci când, în văzul lumii, îţi mai pui un rând de cărămizi la propriul cavou.

acum 14 zile · comentarii (64)

Cei mai mulţi se supără când le atrag atenţia că experienţa lor s-ar putea să nu aibă atât de multă valoare pe cât cred ei, faţă de alte abilităţi şi calităţi pe care le caută angajatorii. Şi că, dacă se bazează exclusiv pe această experienţă, e posibil să îşi asume un mare, foarte mare risc. Unii devin agresivi şi chiar violenţi când aud aşa ceva. Uitaţi-vă la comentariile de pe blogul meu, de pildă.

acum 14 zile · comentarii (6)

Suprataxa privind băncile a provocat discuţii aprinse. Chiar dacă ar putea fi interpretată în registrul unei reglementări a ratelor la împrumuturi acordate clienţilor non-bancari, lucrurile merg adânc; raportarea Robor-ului la o rată de referinţă (RR), anunţată la 1,5% şi apoi ajustată la 2%, priveşte politica monetară a BNR.

acum 15 zile · comentarii (9)

Traduse pentru guvernarea din educaţie, regulile ar spune: tratează-l pe elevul cel mai vulnerabil aşa cum crezi că se cuvine să fii tu tratat de către „şeful tău“. Prin „şef“ înţeleg pe cineva care te poate „obliga“ să suporţi consecinţele, să îţi asumi riscurile. Toţi avem şefi. Există oameni care nu au şefi, însă nu ajung să intervină. Şi există decidenţi care pierd contactul cu realitatea.

acum 15 zile · comentarii (0)

Toate datele spre această concluzie conduc. Nu avem buget pe 2019 nici la mijlocul lui ianuarie, pentru că lipsesc 2% din PIB pentru încadrarea sub deficitul de 3%. Bugetul pe 2019 nu se poate închide şi Ministerul Finanţelor, condus de un pasionat al discotecilor, pare blocat. Se repetă la virgulă situaţia din 2010, când România devenise nefinanţabilă. Creditorii vor ridica la cer dobânzile văzând impasul în care am intrat.

acum 15 zile · comentarii (9)

De la data de 1 ianuarie, România deţine preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. S-a discutat foarte mult despre acest subiect, dar esenţa problemei pare a fi lăsată la o parte. Ȋn primul rând, trebuie remarcat faptul că deţinerea unei astfel de poziţii nu înseamnă şi o mai bună afirmare pe plan cultural a unei ţări.

acum 15 zile · comentarii (8)

Plafonarea preţului de achiziţie al gazelor naturale din producţia internă are potenţialul de a creşte importurile de gaze ruseşti, va îngreuna orice demers de reindustrializare în următorii trei ani şi creează falsa impresie că această măsură este una justă pentru consumatorul casnic.

acum 15 zile · comentarii (5)

Se numeşte tanti Ioana şi are 80 de ani. Locuieşte în comuna Rast, din Dolj, şi casa ei a fost spulberată de inundaţii în anul 2006. Acum, la aproape şapte ani distanţă, tanti Ioana vine zilnic la ruinele casei sale, ba chiar se aşază şi pe banca unde, cu ani în urmă, îşi petrecea serile alături de alte vecine.

acum 6 ani · comentarii (3)