Eu ştiu nenumăraţi manageri, angajatori - şi nu doar antreprenori - care se gândesc în permanenţă cum să le fie mai bine angajaţilor, care nu mai dorm de jumătate de an noaptea când nu sunt siguri că pot plăti salariile în lunile următoare, unii care nu-şi iau ei salariul ca să rămână pentru angajaţi, patroni care câştigă mai puţin decât angajaţii lor, când trag linie şi fac socotelile la sfârşitul anului.

acum 29 zile · comentarii (18)

Şeful Guvernului, Florin Cîţu, împreună cu responsabilii şi coordonatorii campaniei, au înţeles că vaccinarea înregistrează o curbă descendentă, în ciuda faptului că oricine se poate vaccina la liber, fără programare, şi că pericolul pandemiei este departe de a fi trecut. Astfel, au început o nouă etapă de conştientizare şi convingere a cetăţenilor de beneficiile vaccinări.

acum 29 zile · comentarii (0)

Deosebit de interesante documente pentru că, spre deosebire de discursurile politicienilor, vorbesc deschis despre temerile profunde sintetizate de organismele şi instituţiile competente în eforul de a estima cât mai corect implicaţiile de securitate ale pandemiei. Pe termen scurt şi în perspectivă, cel puţin pe termen mediu.

acum 29 zile · comentarii (27)

O dezbatere largă privind viitorul Europei (Uniunii Europene) a fost demarata în mod oficial la 9 mai, a.c. În fapt, discuţii ample în acest sens se desfăşoară de mai mult timp şi sunt reflectate în documente şi analize ale Comisiei Europene, ale Parlamentului European, de dezbateri în Consiliul European.

acum 29 zile · comentarii (9)

Minciuna este primul semnal că puterea i-a luat minţile unui politician. Şi credinţa că alegătorii sunt proşti grămadă,  îi poate păcăli şi manipula cum doreşte. Asta face acum Ludovic Orban. Ignoră faptul că nu vorbeşte singur, că avem şi alte declaraţii şi documente după care putem verifica şi cenzura ce spune el. Dar aşa sunt politicienii ajunşi la ananghie. Mint de îngheaţă apele, altceva nu mai ştiu să facă.

acum 29 zile · comentarii (32)

Administraţia Biden încearcă să urmeze o linie fină ca să răspundă la comportamentul agresiv al Rusiei, oferind simultan dialogul pentru a evita escaladarea în continuare. În cele din urmă, comportamentul agresiv al Rusiei este de lungă durată şi este o alegere deliberată a preşedintelui Putin. Va fi nevoie de o politică concertată, pe toate fronturile, pe termen lung a SUA şi a UE.

acum 29 zile · comentarii (15)

Ce poţi învăţa de la un motan care fuge de acasă pentru a desluşi cauzele pandemiei prin care trece lumea, de la un condor eliberat de la zoo, care descoperă că libertatea vine cu riscuri şi responsabilităţi, ori de la un pinguin plecat într-o expediţie in Delta Dunării?

acum 30 zile · comentarii (0)

N-aş zice că e un gest tocmai frumos atunci când o persoană care ocupă funcţia de Avocat al Poporului, când este chemată în Parlament, îşi foloseşte reputaţia – justificată sau nu - de mare jurist ca să colporteze neadevăruri flagrante, altminteri uşor de demontat. Asta a făcut Renate Weber marţi, iar cei care o vor revocată par să-şi dorească cu tot dinadinsul eşecul.

acum 30 zile · comentarii (37)

Tiranii şi tiraniile o iau razna în două moduri: în maniera Hitler sau în maniera Ceauşescu. Hitler era deja ţicnit când a ajuns la putere: el a avut grijă să îşi disimuleze nebunia – în toată amploarea sa neegalată – până în momentul în care nicio structură din statul german nu i se mai putea opune.

acum 30 zile · comentarii (10)

Apropiatele alegeri legislative din România de Est - teritoriu samavolnic ocupat anterior de trupe imperiale estice - constituie un prilej de reamintire a celor petrecute atunci când la Moscova nu se dorea un drum de sine stător al europenilor care trăiau în fosta republică sovietică socialistă numită în zeflemea moldovenească.

acum 30 zile · comentarii (7)

Azi are loc reuniunea informală, cu uşile închise, a Consiliului de Securitate în care se va discuta situaţia din Belarus. Foarte multe surse diplomatice afirmau ieri că, din start, ar fi exclus să se aprobe o declaraţie, reuniunea fiind informală şi destinată mai degrabă liniştirii opiniei publice internaţională în sensul că „trebuie să arătăm că facem şi noi ceva“, dar fără a avea nici puterea şi nici voinţa de a trimite un semnal real.

luna trecuta · comentarii (18)

La insistenţele Comisiei Europene şi ale Partidului Social Democrat, Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă urmează să fie prezentat astăzi în Parlamentul României. Din păcate, în loc să fie un moment prin care arătăm capacitatea noastră de a ieşi din criza generată de pandemie, planul făcut de guvern stârneşte îngrijorare în toată Europa şi nemulţumirea partenerilor sociali.

luna trecuta · comentarii (9)

Ultima enormitate a lui Lukashenko, care a deturnat un avion după o operaţiune specială menită să aresteze un ziarist dizident care trăia în Occident, a adus în prim plan vizita şi discursul lui Igor Dodon care, în lipsă de invitaţii internaţionale şi locuri în care să fie primit, a dat recent o fugă până la Minsk.

luna trecuta · comentarii (10)

Din 2016, noi, la Startarium, lucrăm cu antreprenori pe care îi susţinem în drumul lor de a creşte afaceri sănătoase, indiferent de dimensiunea lor. Unul dintre lucrurile pe care le-am învăţat despre ei în tot acest timp este că nu se tem să ţină în echilibru tot felul de „pălării” şi roluri în compania lor.

luna trecuta · comentarii (0)

Impactul violenţei, de orice formă, asupra spiritului şi dezvoltării personale a fost destul de bine reprodus de Tara Westover în cartea „Învăţare – Memorii”, care o dată ce o termini de citit nu poţi să rămâi indiferent/ă. Fiecare dintre noi este responsabil de acţiunile pe care le face, în mod special de cele care au efect asupra celorlalţi.

luna trecuta · comentarii (9)

Se numeşte tanti Ioana şi are 80 de ani. Locuieşte în comuna Rast, din Dolj, şi casa ei a fost spulberată de inundaţii în anul 2006. Acum, la aproape şapte ani distanţă, tanti Ioana vine zilnic la ruinele casei sale, ba chiar se aşază şi pe banca unde, cu ani în urmă, îşi petrecea serile alături de alte vecine.

acum 8 ani · comentarii (3)
Modifică Setările