VIDEO Cel mai mare parc din Constanţa, curăţat de voluntari. 200 de saci cu gunoi au fost strânşi de pe malul lacului Tăbăcărie

VIDEO Cel mai mare parc din Constanţa, curăţat de voluntari. 200 de saci cu gunoi au fost strânşi de pe malul lacului Tăbăcărie

Gunoaiele de pe malul lacului au umplut 200 saci. FOTO Adevărul

Acţiunea Let's Do It, Danube a strâns voluntari din toate judeţele dunărene la o acţiune de ecologicare prilejuită de Ziua Internaţională a Apelor. La Constanţa, voluntarii au ales să aibă grijă de Lacul Tăbăcărie, o zonă neglijată de către autorităţi. În sprijinul Voluntarilor Let's Do It, Romania a venit şi ministrul mediului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Lacul Tăbăcărie din Constanţa şi parcul care îi poartă numele a ajuns să fie una dintre cele mai mizerbile zone din Constanţa. Nepăsarea autorităţilor, fie că sunt cei de la Apele Române sau de la Primărie a dus ca mormoane de gunoaie să se strângă pe malul apei. 
 
Voluntarii Let's Do It, Romania au monitorizat şi curăţat zona în nenumărate rânduri. Victor Maxim, unul dintre cei care s-a ocupat de acest parc spune că numai anul trecut au avut loc şase astfel de acţiuni de ecologizare, iar acum malul lacului arată de parcă nu ar fi fost curăţat de ani de zile. 
 
Cum autorităţile nu răspund la astfel de acţiuni decât atunci când la Constanţa vine ministrul mediului, abia sâmbătă, 21 martie a apărut în parc şi Directorul Administraţiei Bazinale Dobrogea Litoral. Cei de la Primăria Constanţa nu au fost zăriţi la acţiunea de ecologizare. 
 
Peste 200 voluntari ai Let's Do It, Romania şi elevi din şcolile şi liceele constănţene au luat parte la campania de sâmbătă. În cele trei ore cât a durat ecologizarea au fost strânşi peste 200 saci de deşeuri, în special sticle de plastic şi ambalaje. 
 
Campania Let's Do It, Danube are loc pentru a doua oară şi ea este menită să responsabilizeze cetăţenii României în ceea ce priveşte curăţenia apelor şi în special a Dunării. 
 
“Let’s Do It, Danube!” va continua cu o amplă campanie de educare ecologică în şcolile din judeţele dunărene, prin intermediul training-urilor interactive susţinute de echipele locale “Let’s Do It, Romania!”şi o acţiune de curăţare a malurilor Dunării pe 27 iunie 2015, în apropierea Zilei Internaţionale a fluviului.
 
Ministrul Graţiela Leocadia Gavrilescu a ajuns pe malul lacului Tăbăcărie la aproape o oră după ce acţiunea a început, dar şi-a luat în serios treaba. Ea i-a lăudat pe elevi şi pe voluntari şi a şi pus mâna să-i ajute cu grebla sau cu sacii de gunoi. 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările