Vergil Chiţac: „Am contractat o flotă de 41 de autobuze electrice“

Vergil Chiţac: „Am contractat o flotă de 41 de autobuze electrice“

Autobuze electrice Constanta FOTO Bogdan Nita

Primarul Constanţei Vergil Chiţac anunţă faptul că a demarat procedura pentru licitaţia de achiziţie şi montaj a 125 de staţii de autobuz şi a contractat o flotă de 41 de autobuze electrice.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primarul Constanţei Vergil Chiţac anunţă faptul că a demarat procedura pentru licitaţia de achiziţie şi montaj a 125 de staţii de autobuz şi a contractat o flotă de 41 de autobuze electrice.
„Dragii mei, vreau să vă dau o veste bună. Am demarat procedura în sistemul electronic de achizitii publice pentru licitaţia de achiziţie şi montaj a 125 de staţii de autobuz. Ofertele pot fi depuse până pe 2 noiembrie, dată la care va avea loc deschiderea lor. Este pentru prima dată în istoria oraşului când se demarează un asemenea proiect. Ca să vă faceţi o idee despre ce vorbim, trebuie să ştiţi că până acum oraşul nostru nu a deţinut staţiile pentru transportul public. Ştiu că este greu de crezut, dar Constanţa a depins de operatorul privat de publicitate care deţinea monopolul şi care şi-a ridicat toate cele 31 de staţii din teren. Pentru că aşa au înţeles administraţiile trecute să poarte de grijă oraşului în ultimii 30 de ani. Odată cu acest proiect şi cu achiziţionarea a 41 de autobuze electrice, ne mai depărtăm puţin de practicile păguboase şi de interesele din trecut şi facem încă un pas spre normalitate.

Vă anunţ că noile staţii vor fi construite din materiale de cea mai înaltă calitate, în conformitate cu legislaţia, reglementările şi standardele de calitate ale Uniunii Europene. Acestea vor fi dotate cu panouri de afişaj moderne şi cu bănci cu spătar şi şezut din lemn, sigure şi rezistente în timp. De asemenea, din punct de vedere estetic, acestea se vor integra climatului şi peisajului urban al oraşului nostru. Durata contractului va fi de maximum 12 luni de la data semnării acestuia de ambele părţi, furnizorul având obligaţia de a livra şi monta cel puţin 20 de staţii în primele 60 de zile.

Dragi prieteni, sistemul de transport public trebuie modernizat în întregime astfel încât să devină eficient, iar mobilitatea şi confortul călătorilor să se ridice la cele mai înalte exigenţe. În acest fel, vom încuraja din ce în ce mai multă lume să folosească autobuzul în detrimentul maşinii. Vă reamintesc că am contractat şi o flotă de 41 de autobuze electrice (20 de autobuze cu o lungime de 12 metri şi 21 de autobuze de 10 m), Constanţa făcând astfel primii paşi spre un transport public prietenos cu mediul. Primul autobuz electric va ajunge în Constanţa în luna decembrie pentru a fi testat pe traseu.
Cu astfel de paşi mărunţi reparăm Constanţa. Situaţii de genul acesteia cu staţiile de autobuz care nu au aparţinut oraşului şi care frizează orice urmă de logică şi de bun simţ încă întâlnim la tot pasul. Este moştenirea cu care trebuie să ne luptăm şi pe care o îndreptăm muncind cu perseverenţă, pricepere şi cu bună-credinţă. Vă mulţumesc.“, a scris edilul pe Facebook. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările