Un grup de liceeni a creat o platformă pentru elevii care vor să îşi exprime opiniile, asumat sau anonim

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Membri din echipa de conducere AEC - Mihai Tănase, primul din stânga Sursa AEC
Membri din echipa de conducere AEC - Mihai Tănase, primul din stânga Sursa AEC

O platformă de exprimare a elevilor, care îşi pot păstra anonimatul când scriu despre anumite probleme, a fost lansată de Asociaţia Elevilor din Constanţa.

Asociaţia Elevilor din Constanţa lansează oficial platforma Voceanoastra. Aici vor fi găzduite opinii şi relatări ale elevilor, care îşi pot asuma scrierea sau îşi pot păstra anonimatul.

„Platforma este pornită din dorinţa de a permite elevilor să se exprime, să transforme micile gânduri ce le domină mintea deseori în voci care să influenţeze societatea, platforma reprezintă un mijloc prin care tinerii pot scrie texte prin care să îşi exprime punctele de vedere sau chiar întâmplările din viaţa de zi cu zi“, precizează Mihai Tănase, liderul Asociaţiei Elevilor din Constanţa.

Membrii AEC lucrează actualmente la materialele ce vor fi publicate pe site în săptămânile următoare.

„Invităm orice elev pasionat de scris să ne trimită materialul lui la adresa de mail voceanoastra@asociatiaelevilor.ro, alături de o descriere de 3-4 rânduri, o poză reprezentativă pentru text, precum şi o scurtă descriere despre el + o poză care să fie afişată în bios. Fireşte, pentru elevii care îşi doresc să rămână anonimi, textele pot fi publicate şi fără divulgarea autorului“, specifică liderul AEC. 

„Dacă oamenii vor renunţa la a crea voci, voci care să ţipe cât de tare pot, voci care să pistoneze societatea, să o ducă spre avans, atunci întunericul va acoperi majoritar lumea. Prin Voceanoastra vrem să ajutăm elevii să îşi transforme gândurile în voci, iar vocile lor să răsune atât de tare printre holurile atât de tainice ale societăţii, încât să determine şi restul oamenilor să accepte ideea că vocile din cap nu sunt o problemă, un viciu ce trebuie înlăturat, ci singurul lucru ce ne mai poate salva de la exterminare. Poate nu fizică, naturală, biologică, dar cu siguranţă psihologică, culturală şi socială. 

Un îndemn de început: dragi prieteni, suntem o generaţie care are oportunitatea să îşi ridice vocea atât de mult, încât toate utopiile la care ne-am gândit vreodată să se transforme în realităţi. O voce singură este vulnerabilă, fragilă, uşor de acoperit de întuneric. Mai multe voci cu acelaşi scop au puterea să lumineze precum o făclie, fără să înceteze vreodată“, este prezentată platforma Voceanoastra

Pe aceeaşi temă: 

Asociaţia Elevilor din Constanţa solicită burse mai mari şi asigurarea pazei în şcolile din municipiu

Reprezentant al Asociaţiei Elevilor: „Sunt directori, adevăraţi baroni locali, care-i privesc pe elevi ca pe nişte deţinuţi”

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite