Un copil de opt ani care a dispărut a fost găsit în Ialomiţa după 10 ore

Un copil de opt ani care a dispărut a fost găsit în Ialomiţa după 10 ore

Anchetă a omenilor legii pentru găsirea unui minor dispărut FOTO Adevărul

La mai puţin de 10 ore de la dispariţie, un copil de 8 ani, dispărut din Hârşova, a fost găsit de poliţiştii constănţeni pe raza judeţului Ialomiţa.

Ştiri pe aceeaşi temă

Marţi, 29 aprilie, la ora 14.00. poliţiştii au fost sesizaţi că a dispărut un minor de 8 ani, din Hârşova. Oamenii legii au început să-l caute, cu ajutorul forţelor din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale şi de Ordine Publică.

Astfel, la mai puţin de 10 ore de la dispariţie, poliţiştii constănţeni l-au depistat pe minor în judeţul Ialomiţa.
Copilul a fost încredinţat familiei şi s-a stabilit că nu a fost victima vreunei infracţiuni.
De la începutul anului 2008, Comisia Europeană a elaborat un plan privind ,,sistemele de alertă în cazul copiilor răpiţi şi/ sau dispăruţi”, iar în primăvara anului 2009, Comisia Europeană a lansat programul-pilot de dezvoltare a unor mecanisme în statele membre U.E. privind sistemul menţionat anterior.

În acelaşi an, în acest domeniu, România, Italia, Belgia, Portugalia, Franţa şi Grecia au început să dezvolte proiecte naţionale şi transnaţionale finanţate european.
Astfel, România a reuşit să implementeze mecanismul naţional de alertă în caz de răpire sau dispariţie a unui copil în împrejurări în care viaţa sau sănătatea acestuia este pusă în pericol. Mecanismul poate obţine informaţii despre răpire/dispariţie, imediat după producerea acesteia, astfel încât, în baza informaţiilor primite, cazul să poată fi soluţionat cât mai repede, iar copilul să fie găsit în viaţă.

În România, Centrul Român pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi Sexual - FOCUS a deschis, din anul 2009, un call-center, unde pot fi sesizate permanent cazurile de dispariţie de minori, la numărul de telefon 116.000, în mod gratuit, unde atât părinţii, copii, autorităţile, cât şi publicul larg pot sesiza dispariţia/răpirea şi/sau orice alte informaţii folositoare pentru identificarea copiilor dispăruţi.

În anul 2014, au fost sesizate la IPJ Constanţa 6 cazuri de minori dispăruţi sub 12 ani, care au fost toţi găsiţi, în cel mai scurt timp şi care nu au fost victimele vreunei infracţiuni.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările