Reportaj în satul în care un tată şi-a omorât fiica: a fost injectată cu o substanţă necunoscută şi strangulată. „Mai bine murea şi el”

Reportaj în satul în care un tată şi-a omorât fiica: a fost injectată cu o substanţă necunoscută şi strangulată. „Mai bine murea şi el”

Casa familiei Bighiu                                                                     FOTO Călin Gavrilaş

Comunitatea din satul Săcele (judeţul Constanţa) este şocată de ceea ce s-a petrecut vineri în casa familiei Bighiu. Sâmbătă dimineaţă, subiectul crimei era pe buzele tuturor oamenilor. Până şi copiii dau târcoale casei înconjurate de banda galbenă pusă de criminalişti, semn că nimeni nu are voie să intre.

Ştiri pe aceeaşi temă

La aproximativ 50 de kilometri de municipiul Constanţa se află satul Săcele, situat de-a lungul grindului Chituc, localitate în care s-a născut marele fotbalist Gheorghe Hagi.

Familia Bighiu are trei copii, două fete (14 şi 11 ani) şi un băiat (12 ani). Elena era cea mai mare dintre ei. Vineri, fata n-a mers la şcoală, la un liceu din Năvodari, pentru că se simţea rău, fiind răcită. Fraţii ei erau la şcoală, mama era la serviciu în Constanţa, aşa că a rămas singură cu tatăl ei, care nu munceşte nicăieri.

Se pare că părintele era supărat pe fată deoarece aceasta intervenise cu o seară înainte într-o ceartă iscată între el şi mama copiilor.

Din primele informaţii, surse apropiate anchetei susţin că, fiind singuri acasă, Costel şi-a ucis fiica, pe care ar fi agresat-o mai întâi, apoi a încercat să se sinucidă injectându-şi cel mai probabil erbicid, deşi deocamdată nu e clar despre ce substanţă e vorba. Aceeaşi substanţă se pare că i-a fost injectată şi fetei de numai 14 ani. Corpurile celor doi au fost descoperite de fiica de 11 ani. Bărbatul se află în stare gravă la Spitalul Judeţean Constanţa.

„Un bărbat, de 47 ani, ar fi agresat-o pe fiica sa, de 14 ani, căreia, conform primei declaraţii, i-a injectat, posibil cu o seringă, o substanţă, fapt ce a condus la decesul minorei”, au transmis iniţial poliţiştii.


                                                           Elena, fata ucisă de tatăl ei

Anchetatorii nu exclud nici posibilitatea ca între părinte şi fată să fi existat şi raporturi sexuale, iar cauza morţii a fost stabilită sâmbătă, 19 ianuarie. Aceasta este, conform unor surse apropiate anchetei, strangularea. Conform anchetatorilor, necropsia efectuată în cazul fetei în vârstă de 14 ani a arătat că decesul a survenit asfixierei mecanice, cel mai probabil fiind strânsă de gât de tatăl ei. 

„Până în acest moment, situaţia de fapt nu a fost stabilită cu certitudine. Victimei i s-a suprimat viaţa într-un mod violent. Se fac mai multe versiuni de anchetă”, a declarat procurorul şef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, Gill Julien Grigore Iacobici.

                                           Mama Elenei, aşteptând rezultatul autopsiei


Sâmbătă, 19 ianuarie, mama Elenei s-a prezentat la morgă pentru a afla rezultatul autopsiei. Femeia a povestit că în seara de dinaintea crimei nu s-a petrecut ceva deosebit. Costel s-a certat puţin cu fata din cauza unor mesaje pe care le trimitea unor prietene. Nimic nu prevestea ce s-a întâmplat vineri.

„Cum poate să facă un tată aşa ceva?”

Puţin mai sus de casa familiei Bughiu, pe aceeaşi străduţă plină de noroi, stă nea Traian, care cu greu îşi stăpâneşte lacrimile când vorbeşte de vecinii săi. După aproape 24 de ore de la crimă nu-i vine să creadă că faptele sunt reale. „Nevastă-sa lucra la salubrizare, erau oameni liniştiţi. Nu pot să înţeleg ce s-a întâmplat aici pentru că nu am văzut nimic deosebit. N-am văzut niciodată vreun conflict, vreo neînţelegere între ei”, spune omul.


                                                        Traian şi Elena, vecinii familiei Bighiu

Casa unde a avut loc crima este acum sigilată de poliţişti. Nimeni nu are voie să intre în curte, dar pe strada copiii, unii dintre ei colegi cu fraţii Bighiu, dau târcoale curioşi să afle ce s-a petrecut dincolo de banda galbenă pe care scrie „Poliţia”.

O mătuşă din vecini ne anunţă că mama este plecată la Constanţa, la morgă, unde urmează să se stabilească cum a fost ucisă Elena.

O altă vecină, care are acelaşi nume ca fata omorâtă, ne spune că bărbatul nu era o fire violentă, că erau „oameni cumsecade. Ei erau la treabă, copii la şcoală. El muncea cu ziua prin sat, pe la fermele din zonă. Nu era un golan care să stea toată ziua în casă şi să nu facă nimic. Copiii învaţă bine”.


                               Staţia de autobuz din Săcele, „Poiana lui Iocan” a satului

În centrul comunei, în staţia de autobuz, patru bărbaţi dezbat acelaşi subiect. Crima lui Costel i-a lăsat fără cuvinte, dar i-a şi revoltat în acelaşi timp. „Cum poate să facă un tată aşa ceva? Mai bine murea şi el, după ce şi-a omorât copila. Cum l-a dus pe el capul să-i facă injecţie cu erbicid…”, spune unul dintre bărbaţi.

De la altul aflăm că părintele îşi plimba fata cea mare pe motocicletă prin sat, că era un om muncitor şi că în familie mai existau certuri „aşa cum sunt pe la fiecare dintre noi”.

Pe aceeaşi temă:

Fată de 14 ani omorâtă de tată. Părintele i-a injectat o substanţă letală, apoi a vrut să se sinucidă


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: