Prăvălia cu Cărţi, inundată. „Ploaia ne-a făcut dezastru în librărie“

Prăvălia cu Cărţi, inundată. „Ploaia ne-a făcut dezastru în librărie“

Librăria din Constanţa a fost inundată de ploaia torenţială FOTO Prăvălia cu Cărţi

Cărţile de la cea mai cunoscută librărie din Constanţa au intrat la apă efectiv. În urma ploii torenţiale care s-a abătut asupra oraşului, a avut de suferit şi Prăvălia cu Cărţi.

Apa s-a infiltrat prin acoperişul clădirii de pe strada Ştefan cel Mare nr. 31 din centrul Constanţei, unde funcţionează librăria. Dimineaţă, librarii de la Prăvălia cu Cărţi au găsit un dezastru: rafturi întregi de volume au fost distruse de ploaie.

„S-au stricat destul de multe cărţi. De la 7 dimineaţa încercăm să salvăm ce se poate salva“, au anunţat ei pe pagina de Facebook. Mai mulţi cititori, fani ai librăriei, s-au oferit voluntari pentru a salva cărţile. „Acum avem situaţia sub control. Să sperăm că vom reuşi să reparăm lucrurile“, a declarat Cristian Zeciu, fondatorul librăriei.

Nu doar în imobile a pătruns apa. Mai multe plaje au fost distruse, un drum a devenit impracticabil, iar apa a inundat mai multe case şi gospodării din judeţul Constanţa.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea Constanţa intervine cu 8 autospeciale, 2 motopompe, 2 drujbe. RAJA Constanţa acţionează cu 2 vole, 6 vidanje, 10 motopompe, 2 buldoexcavatoare şi 6 alte echipe.

Vă mai recomandăm

Rupere de nori la Constanţa: case inundate, plaje distruse, drumuri impracticabile

Cod roşu în judeţul Constanţa. Plajele vor fi afectate de ploi şi surpări de mal

 

FOTO Secretul Prăvăliei cu Cărţi. Cum să rezişti în oraşul în care librăriile au viaţă scurtă

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: