Nepotism pe bani publici la Năvodari. Directorul SC Termica i-a dat ginerelui său contracte de 700.000 lei, fără licitaţie

Nepotism pe bani publici la Năvodari. Directorul SC Termica i-a dat ginerelui său contracte de 700.000 lei, fără licitaţie

Fântâna arteziana de la Năvodari a dus la arestarea celor doi. FOTO Adrian Boioglu

Cine a trecut prin Năvodari a fost impresionat de fântâna arteziană şi statuia care tronează pe unul din bulevardele principale ale oraşului. Lucrarea făcută din bani publici este acum obiectul unui dosar penal. Directorul SC Termica şi ginerele său au fost reţinuţi pentru conflict de interese.

Ştiri pe aceeaşi temă

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa spun că directorul SC Termica Distribuţie Năvodari, Alexandru Vasile Manu a încheiat mai multe contracte cu societatea CSI Energo Electric SRL. 

Timp de trei ani, banii publici pentru diferite lucrări au ajuns la Marian Găliceanu, administratorul firmei, care din întâmplare, era ginerele lui Manu. 

Poate că totul ar fi fost trecut cu vederea dacă directorul SC Termica Năvodari ar fi avut hârtiile în ordine. Anchetatorii au descoperit că toate contractele dintre socru şi ginere au fost făcute fără licitaţie. 

Una dintre cele mai mari lucrări dobândite de firma ginerelui este reamenajarea sensului giratoriu de la intersecţia străzilor Constanţei şi Albinelor - exact locul unde tronează statuia pescarului - simbol al oraşului Năvodari. Firma lui Găliceanu a încasat peste 530.000 lei pentru fântâna arteziana, sensul giratoriu şi o parcare. 

Conform procurorilor, un an mai târziu, tata socru a mai încheiat un contract cu ginerele, tot fără licitaţie. De această dată banii publici erau cheltuiţi pentru închirierea de utilaje şi mijloace de transport. Suma totala a afacerilor pe banii primăriei Năvodari ajunge la aproape 700.000 lei. 

În noaptea de joi, 5 septembrie, Vasile Manu a fost reţinut pentru 24 ore pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese, iar Marian Găliceanu a ajuns după gratii pentru complicitate. Cei doi urmează să fie prezentaţi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă pentru 29 zile.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările