Două îngrijitoare de la o creşă din Năvodari, acuzate că au agresat copiii: una dintre femei i-a spus unui micuţ să se spele cu apă din toaletă

Două îngrijitoare de la o creşă din Năvodari, acuzate că au agresat copiii: una dintre femei i-a spus unui micuţ să se spele cu apă din toaletă

Creşă FOTO Arhivă Adevărul

Două îngrijitoare de la Creşa nr. 20 din Năvodari sunt acuzate că au agresat fizic şi verbal doi copii, în vârstă de doi ani şi jumătate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Două îngrijitoare de la o creşă din Năvodari sunt acuzate că, în 24 aprilie, au agresat fizic şi verbal doi copii.
Luni seara, mamele celor doi copii de la creşa respectivă au depus plângere la poliţie, iar oamenii legii au început cercetările pentru comiterea infracţiunii de purtare abuzivă.
 
Cei doi copii care ar fi fost abuzaţi fizic şi verbal de către îngrijitoare sunt în vârstă de doi ani şi jumătate.
Părinţii au aflat despre aceste fapte după ce unul dintre ei ar fi montat un dispozitiv audio, iar pe înregistrare se aude cum îngrijitoarele ţipă la copii şi le vorbesc urât. De asemenea, la un moment dat o îngrijitoare îi spune unui copil să se spele pe faţă cu apa din toaletă.
 
Poliţiştii au deschis un dosar penal cu privire la această faptă şi fac investigaţii în acest caz pentru a stabili cum s-au petrecut lucrurile.

Şi Primăria Năvodari comentează situaţia apărută la creşă.
„În cazul incidentului de la Creşa nr. 20, Primăria Năvodari a demarat procedura de cercetare disciplinară a persoanelor implicate, conform prevederilor legale în vigoare. Comisia de cercetare disciplinară din cadrul aparatului de specialitate al primarului va analiza şi va dispune măsurile care se impun, conform Codului Muncii.
Menţionăm că situaţia apărută este regretabilă şi considerăm astfel de comportamente la locul de muncă intolerabile, atât din punct de vedere uman, cât şi legal, mai cu seamă în relaţia cu copiii, fiind conştienţi de efectele nefaste asupra personalităţii lor.
Este un incident izolat, nu au mai existat astfel de situaţii până în prezent, iar cei vinovaţi vor suporta consecinţele faptelor lor. De asemenea, sperăm că acest eveniment neplăcut să nu creeze impresia că în cadrul Creşei, copiii nu ar beneficia de servicii corespunzătoare, conform nevoilor lor de creştere şi dezvoltare!“
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: