Campanie de donare de sânge şi plasmă a studenţilor medicinişti: „15 minute în sala de donare pot oferi ani întregi de viaţă“

Campanie de donare de sânge şi plasmă a studenţilor medicinişti: „15 minute în sala de donare pot oferi ani întregi de viaţă“

Asociaţia Studenţilor Medicinişti şi Tinerilor Medici din Constanţa împreună cu Centrul Regional de Transfuzii Sanguine organizează şi în această primăvară campania de donare de sânge şi plasmă la nivel naţional.

Ştiri pe aceeaşi temă

Campania de donare se derulează în săptămânile 12-16 şi 19-23 aprilie la Centrul de Transfuzii de pe Strada Nicolaie Iorga nr. 85, în intervalul orar 7.30-13.30.
 
Iată câteva dintre mesajele donatorilor: 
 
"Este a doua oara când donez sânge, prima fiind tot în cadrul proiectului "Donează sânge, fii erou". Deşi îmi este foarte frică de ace, conştientizez cât de necesar este sângele şi că singura sursă suntem noi, donatorii. Motivul pentru care donez este din pur spirit civic şi îi îndemn cu încredere pe toţi cei care sunt apţi să doneze, să facă un bine şi să salveze o viaţă." (Roxana)
 
"Am luat decizia de a dona sânge pentru a-i ajuta pe cei aflaţi în nevoie. Încurajez pe oricine poate face acest gest. Este a 3 a oară când donez, mereu în cadrul campaniei “Donează sânge! Fii erou”. Împreună salvăm vieţi!" (Răzvan)
 
"Donez de mult timp, de dinainte să aflu de proiectul "Donează sânge! Fii erou", dar odată ce m-am implicat direct, mi-am dat seama cât este de important să fii un donator constant, cum 15 minute în sala de donare po oferi ani întregi de viaţă, unei persoane sau chiar mai multe. Consider că această campanie oferă un impuls de care populaţia are nevoie. Noi trebuie sa fim cel mai bun exemplu pentru populaţie." (Renate)
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările