Aplicaţia de pe telefon care îţi poate salva viaţa: de la informaţii privind starea vremii la sfaturi de prim-ajutor

Aplicaţia de pe telefon care îţi poate salva viaţa: de la informaţii privind starea vremii la sfaturi de prim-ajutor

Salvamari Constanţa

Asociaţia Naţională a Scafandrilor Profeşionişti şi a Salvamarilor din România a lansat o aplicaţie numită SEA STATUS prin care turiştii pot primi informaţii despre culoarea steagul arborat pe plajă, dar şi diferite alerte pentru a semnala starea de siguranţă sau de pericol.

Ştiri pe aceeaşi temă

Turiştii care se află în această vară pe plajele din Constanţa şi Mamaia pot afla în timp util informaţii despre înălţimea valurilor, viteza vântului, temperatura apei, dar şi cum poate fi salvată o persoană care s-a înecat.

Aplicaţia SEA STATUS alertează turiştii în situaţia în care condiţiile meteo pun în pericol viaţa celor aflaţi pe litoral.
 
De asemenea, prin intermediul aplicaţiei, se poate apela la numarul de urgenţă 112 în momentul în care utilizatorul este martorul unui incident care necesită prezenta salvamarilor, a paramedicilor SMURD şi a scafandrilor de la ISU Dobrogea.
 
În acest sezon, aplicaţia SEA STATUS poate fi accesată de pe plajele din Constanţa şi Mamaia, dar va fi extinsă pe tot litoralul romanesc.
 
Cum poate fi descărcată aplicaţia
IOS -  https://apps.apple.com/ro/app/sea-status/id1469193821
ANDROID  https://play.google.com/store/apps/details?id=ro.seastatus.lifeguardApp&hl=en
 
 
În România, în 2018, potrivit datelor oficiale oferite de ISU Dobrogea, pe litoral au fost înregistrate 37 de decese prin înec, dar şi zeci de operaţiuni de salvare. În 2019, până la jumătatea lunii iulie, au fost înregistrate cinci cazuri de deces prin înec.
 
Steagul roşu şi galben înseamnă că plaja este supravegheată de un salvamar. Apariţia steagului galben înseamnă că există risc de îmbăiere şi că în apă pot intra doar înotătorii experimentaţi. Dacă se arborează steagul roşu, este interzis scăldatul.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: