Aeroportul care le-a întrecut pe cele din Timişoara, Cluj, Iaşi şi Sibiu. Aici s-a deschis prima şcoală privată de aviaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zbor cu avionul de la Scoala de Pilotaj Tuzla
Zbor cu avionul de la Scoala de Pilotaj Tuzla

De câţiva ani consecutiv, Aeroportul Tuzla se clasează pe locul 2 naţional după Otopeni în topul mişcărilor de aeronave, conform datelor oficiale ale Asociaţiei Aeroporturilor din România.

În anul 2018, pe aeroportul de la malul mării s-au înregistrat 26.654 de decolări şi aterizări, plasând Tuzla înaintea celor de la Timişoara, Cluj, Băneasa, Iaşi, Sibiu etc. De precizat este faptul că această  companie nu a beneficiat până acum de ajutoare de stat, în ciuda faptului că reprezintă un important punct pe harta transportului aerian în zona turistică de sud a Mării Negre, cu o arie de colectare bine definită şi fără un concurent direct în zonă.

Nivelul traficului de pasageri de pe Aeroportul Tuzla este calibrat la tipologia serviciilor oferite şi infrastructura de acum, aceasta permiţând momentan misiuni de transport de pasageri şi mărfuri doar cu avioane mici şi medii, zboruri cu elicoptere până la clasa A de performanţă, inclusiv cele care operează pe platformele marine, şcoală de zbor, zboruri în scop medical, activităţi de paraşutism, publicitate aeriană, supraveghere aeriană şi zboruri utilitare, inclusiv în agricultură. Anul trecut, 17.331 de pasageri au folosit în siguranţă serviciile Regional Air Services.

„Tuzla confirmă şi prin cifre că este „cel mai dinamic aeroport din România”, aşa cum a fost premiat, încă din 2009, de AIRPORT FORUM – o publicaţie a Ministerului Transporturilor. Numărul de mişcări este una dintre cele mai importante unităţi de măsură pentru evaluarea activităţii unui aeroport şi un indicator al gradului de utilizare a infrastructurii. Sunt mândru de echipa mea şi mulţumit de creşterea pe care o înregistrează activitatea aeroportului în ultimii ani”, a declarat Adrian Vasilache, Managing Partner la Regional Air Services, compania care deţine infrastructura aeroportuară de la Tuzla. 

Cu o gestiune 100% privată, caz încă unic în ţara noastră, Aeroportul Tuzla a fost modernizat pe parcursul anilor exclusiv din bugete proprii, cu investiţii importante în managementul combustibilului, al securităţii şi al siguranţei aeroportuare şi, bineînţeles, în hangar.

La Tuzla există prima şcoală privată de aviaţie – atât pentru pregătirea piloţilor de elicopter, cât şi de avion şi prima şcoală de paraşutism. Tot aici funcţionează prima şcoală pentru supravieţuirea pe mare acreditată OPITO din Europa Centrală şi de Est. Din anul 2013, Aeroportul Internaţional Tuzla este deschis traficului internaţional, printr-un terminal de îmbarcări realizat la standarde Schengen.

Pe aceeaşi temă:

Spectacol în aer, în apă şi pe uscat la Constanţa, de Ziua Marinei: sărbătoarea verii a adunat peste 10.000 de oameni

Spectacol aviatic pe Aeroportul din Tuzla. Singurul avion Lisunov din lume, prezent la Aeromania

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite