Mihnea Costoiu: Profesorii universitari trebuie să se implice în pregătirea elevilor pentru BAC

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, a susţinut că profesorii universitari ar trebui să se implice în pregătirea elevilor de clasa a XII-a pentru ca rezultatele la Bacalaureat să fie mai bune. Rectorul UBB, Ioan Aurel Pop, a susţinut că cea mai mare universitate din Ardeal va demara din aprilie un astfel de proiect.

„Am cerut Consiliului Naţional al Rectorilor şi tuturor rectorilor din România să se implice în pregătirea tinerilor din clasa a XII-a pentru Bacalaureat. Exită câteva exemple foarte bune de universităţi care realizează pregătirea în vederea admiterii şi la Cluj-Napoca. Este vorba doar de câteva flori în ţară, nu e o primăvară. Îi rog pe rectori nu doar să facă pregătire pentru admitere în domeniile  care se cer, ci inclusiv pentr examenul de Bacalaureat. Nu e o ingerinţă în activitatea profesorilor de liceu şi sunt sigur că profesorii vor răspunde pozitiv. Cred că orice ajutor în plus e binevenit. Rezultatele nu sunt satisfăcătoare şi orice ajutor venit pe o anumită filieră este binevenit”, a susţinut minitrul Mihnea Costoiu. Acesta a mai arătat că Universităţile se pot implica întrucât au şi resurse financiare pentru a susţine plata profesorilor care vor ţine aceste ore. 

UBB începe proiectul din aprilie

Rectorul Universităţii Babeş-Bolyai, Ioan Aurel Pop, a susţinut că s-a gândit la un astfel de proiect şi e posibil ca mediaţiile să înceapă din El crede că este normal ca universitatîţile să se implice în pregătirea tinerilor pentru Bacalaureat. „Şi noi avem interes în mediul clujean şi în toate extensiunile pe care le avem în Transilvania să avem rezultate deosebite la Bacalaureat. Asta nu înseamnă că profesorii de liceu de acum încolo să nu mai facă pregătire. Eu cred că şi în licee trebuie făcute pregătiri pentru că Bacalaureatul în ultimii ani a scăzut teribil de mult. Trebuie făcut ceva pentru creşterea calităţii Bacalaureatului şi pentru creşterea numărului celor care iau notă de trecere”, a explicat Pop.

Rezultate dezastruoase la BAC

Mai bine de jumătate dintre elevii de clasa a XII-a au luat note sub 5 la simularea examenului de Bacalaureat. Situaţia este şi mai dezastruoasă la clasa a XI - a, unde puţin peste 36% dintre elevi au reuşit să ia note peste 5. Cadrele didactice susţin însă că se aşteptau la rezultate şi mai proaste, iar oficialii deja vorbesc de scăderea nivelului de dificultate a subiectelor la vară.

Citeşte şi 


Ministrul Mihnea Costoiu după dezastrul de la simularea examenului de Bacalaureat: „Nu excludem posibilitatea de a reduce dificultatea subiectelor“

REZULTATE SIMULARE BAC 2014. Lista procentelor pe judeţe. Aproape jumătate dintre elevi nu au luat nota 5

Răul letal din liceu: monştrii „somnului matematic şi istoric”

Remus Pricopie: 30% promovare la Matematică, un procent extrem de mic când ai subiecte de nivel mediu

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 Rezultate dezastruoase la simulare. Mai puţin de jumătate din candidaţi au luat peste cinci

BACALAUREAT 2014 Ultima zi de examen. Subiectele de la Biologie, Geografie, Chimie şi Fizică, rezolvate la Adevărul Live

BACALAUREAT 2014 Rezolvarea subiectelor de la matematică, la Adevărul Live

BACALAUREAT 2014 Rezolvarea subiectelor la Istorie, la Adevărul Live

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite