Cluj: Cicliştii clujeni cutreieră Banatul

Cluj: Cicliştii clujeni cutreieră Banatul

Cluj: Cicliştii clujeni cutreieră Banatul

15 membri ai Clubului de Cicloturism „Napoca” (CCN) au demarat, ieri, la Reşiţa, a unsprezecea ediţie a expediţiei cicloturistice montane „Bike Romania Tour”, care se va desfăşura în Munţii Banatului.


Conform unui comunicat al CCN, cicliştii vor parcurge, explora, testa şi documenta din punct de vedere cicloturistic peste 500 de kilometri de drumuri forestiere, de tractor şi de căruţă din Munţii Semenicului, Aninei, Locvei şi Almajului, precum şi în zona Clisurii Dunării.

„De pe traseu nu vor lipsi Cheile Rudariei, Cazanele Dunării, Cheile Nerei, lacurile Secu, Văliug şi Trei Ape, rezervaţii naturale, ruine de cetăţi şi alte obiective turistice. Datele GPS, fotografiile şi alte informaţii culese pe teren vor fi utilizate şi pentru actualizarea planului de reţea naţională de trasee cicloturistice şi pentru editarea de ghiduri şi hărţi de profil”, se arată în comunicatul clubului. Expediţia „Bike Romania Tour” face parte din programul “Bike Romania” pe care CCN îl desfăşoară, începând din 1999, în colaborare cu Uniunea Generală a Bicicliştilor din Germania, se mai arată în comunicatul de presă.

CITEŞTE AICI TOATE ŞTIRILE DIN CLUJ

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: