Clasicii pe înţelesul copiilor. Ateliere de lectură pentru cei mici

Clasicii pe înţelesul copiilor. Ateliere de lectură pentru cei mici

Librăria Cărtureşti din Cluj găzduieşte sâmbătă un atelier de lectură pentru copii FOTO: Adevărul

O nouă editie a evenimentului „Clasicii repovestiţi. Ateliere de lectură pentru copii isteţi” va avea loc sâmbătă, 29 aprilie, de la ora 11.30, la Librăria Cărtureşti din Cluj-Napoca. Copiii vor afla povestea lui Black Beauty, care şi-a trăit liniştită viaţa la o fermă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Animatoarea atelierului de sâmbătă, de la Cărtureşti Cluj este Rodica Tulbure, realizatoare de emisiuni pentru copii la Radio Cluj.

Evenimentul face parte dintr-un proiect mai amplu - o serie de ateliere organizate timp de patru luni în şapte oraşe importante ale ţării (Arad, Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Iaşi, Timişoara) cu scopul de a face lectura atractivă pentru cei mici şi de a atrage atenţia asupra importanţei adaptării textelor la capacitatea lor de înţelegere.

Participarea la atelier se face pe bază de înscriere la adresa carturesti.mihaimateiu@gmail.com şi costa 30 lei - aceasta taxa include un exemplar din cartea suport.

Pregătirea viitorilor cititori
           
Atelierele de lectură „Clasicii repovestiţi” îşi propun implicarea copiilor în activităţi care dezvoltă gândirea critică şi abilităţile de argumentare prin discutarea şi interpretarea operelor literare citite în cadrul atelierelor.

Atelierele sunt interactive, iar scopul e ca piticii să ia contact cu o abordare neconvenţională a cărţilor, care să-i încurajeze să le citească integral acasă.
Manifestarea şi-a propus să îi familiarizeze pe copii cu opere consacrate ale literaturii universale care nu sunt incluse în curricula şcolară. 

Curtea Veche Publishing a lansat, în 2012, o colecţie pentru încurajarea lecturii în rândul copiilor. Colecţia se numeşte “Cărţile copilăriei” şi cuprinde repovestiri dupa volume consacrate din literatura universală,   prezentate într-o formă atractivă şi adaptate nivelului de înţelegere al copiilor cu vârste între 8 şi 14 ani.
           
Printre titlurile publicate amintim: “Marile speranţe”, “Omul cu mască de fier”, “Black Beauty”, “Cocoşatul de la Notre-Dame”, “Odiseea“.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: