Zeci de amenzi, aplicate de inspectorii ITM angajatorilor care au încălcat legea

Zeci de amenzi, aplicate de inspectorii ITM angajatorilor care au încălcat legea

Zeci de angajatori au fost controlaţi de ITM FOTO Adevărul

În săptămâna 25 – 29 martie, ITM Călăraşi Inspectorii ITM Călăraşi au aplicat zeci de amenzi, în săptămâna 25-29 martie, în urma neregulilor descoperite în timpul controalelor efectuate în următoarele domenii de activitate: comerţ, agricultură, piscicultură, învăţământ, captarea şi tratarea apei, transport rutier mărfuri, baruri şi restaurante, exploatarea forestieră, lucrări de instalaţii electrice, repararea ceasurilor şi bijuteriilor.

Inspectorii de muncă din cadrul compartimentului relaţii de muncă au verificat 24 de angajatori, 3 au fost sancţionaţi şi s-au aplicat amenzi în valoare de 12.000 de lei, fiind dispuse 38 de măsuri cu termene precise de rezolvare.

Inspectorii de muncă din cadrul compartimentului securitate şi sănătate în muncă au efectuat 20 de controale, 16 angajatori au fost sancţionaţi, au fost aplicate 39 de avertismente şi amenzi în valoare de 4.000 de lei. Pentru remedierea deficienţelor s-au aplicat 40 de măsuri cu termene precise de rezolvare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: