VIDEO Dezastrul găsit de comisarii de la Protecţia Consumatorilor în Piaţa Centrală: mizerie de nedescris şi peşte decongelat vândut ca marfă proaspătă

VIDEO Dezastrul găsit de comisarii de la Protecţia Consumatorilor în Piaţa Centrală: mizerie de nedescris şi peşte decongelat vândut ca marfă proaspătă

Peştele deongelat era vândut ca peşte proaspăt FOTO Arhivă ANPC

Comisari de la protecţia Consumatorilor Bucureşti şi din Călăraşi au verificat la sfârşitul săptămânii trecute activitatea comercianţilor din Piata Centrală a oraşului de pe malul Borcei.

Ştiri pe aceeaşi temă


Oamenii legii au realizat verificări la 17 operatori economici din oraşul-reşedinţă de judeţ (magazine specializate în comercializarea peştelui, magazine mixte, brutării /patiserii şi produse de panificaţie, restaurante cu activităţi de livrare la domiciliu).
 
Conform ANPC, până în prezent au fost aplicate 17 sancţiuni contravenţionale, din care 15 amenzi în valoare de 145.000 de lei şi 2 avertismente. Pentru alţi 9 operatori economici procedura de verificare continuă şi în zilele următoare.  De asemenea, au fost dispus şi măsuri complementare, printre care oprirea definitivă de la comercializare si eliminare din circuitul consumului uman a cantităţii totale de 421 kg de produse alimentare în valoare totală de 7.420 lei, oprire temporară de la comercializare a 35 kg de produse de panificaţie/patiserie .
 
Ca urmare a abaterilor constatate în timpul controlului a fost dispusă oprirea temporară a activităţii de prestări servicii alimentaţie publică sau comercializării produselor până la remedierea deficienţelor pentru 7 operatori economici.
 
Cele mai importante nereguli identificate şi sancţionate au fost nerespectarea condiţiilor de vânzare şi păstrare a peştelui, produselor din peşte şi a cărnii (spatii neigienizate, utilaje cu grad avansat de uzură, cu rugină), existenţa la vânzare a unor produse alimentare modificate organoleptic (peşte, produse din peşte, carne). De asemenea, s-au constatat practici comerciale incorecte, respectiv, înşelătoare (ex: comercializarea peştelui prezentat ca fiind proaspăt în contextul în care acesta provenea din peşte decongelat).
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: