Supraveghere. Poliţiştii, cu ochii pe 90 de persoane aflate sub control judiciar şi arest la domiciliu

Supraveghere. Poliţiştii, cu ochii pe 90 de persoane aflate sub control judiciar şi arest la domiciliu

Poliţia verifică modul în care se respectă legea Foto:Arhivă Adevărul

De la începutul anului, poliţiştii din cadrul IPJ Călăraşi au dispus măsuri pentru supraveghere judiciară în 129 de cazuri în care au fost luate măsuri preventive neprivative de libertate.

Ştiri pe aceeaşi temă


Măsurile preventive care stabilesc supravegherea judiciară presupun obligaţii în sarcina persoanelor faţă de care au fost dispuse. Astfel, oamenii legii au efectuat periodic activităţi de verificare a modul în care persoanele puse sub supraveghere judiciară îşi respectă obligaţiile, iar în cazul încălcării acestora au sesizat instanţa competentă. În perioada ianuarie – octombrie 2015, au fost dispuse 129 de măsuri preventive neprivative de libertate, din care 108 de control judiciar şi 21 arest la domiciliu.

„Ca urmare a activităţilor efectuate de poliţişti, pentru 26 persoane faţă de care au fost dispuse măsuri de arestare, condamnare cu executarea pedepsei închisorii sau internare, toate mandatele emise de instanţă au fost puse în executare, persoanele în cauză fiind depuse în centrele de reţinere. În prezent, poliţiştii din Călăraşi desfăşoară activităţi specifice de supraveghere faţă de 90 persoane, dintre care 82 aflate în control judiciar şi 8 în arest la domiciliu, urmărindu-se respectarea de către acestea a măsurilor dispuse de organul judiciar”, a precizat subcomisar de poliţie Ramona Tudor, purtător de cuvânt al IPJ Călăraşi.

Cine a încălcat legea

În cazurile în care s-au constatat abateri, autorităţile au înăsprit măsurile. Este şi cazul unui bărbat care a fost arestat preventiv, ca urmare a încălcării sarcinilor stabilite (depăşirea limitelor teritoriale ale judeţului şi neprezentarea la poliţie, potrivit programului de supraveghere), în cazul controlului judiciar.

În urma unor activităţi de cercetare privind pe un bărbat din municipiul Călăraşi, aflat sub control judiciar, poliţiştii au constatat că, în timpul executării acestei măsuri, persoana a încălcat interdicţiile impuse de organul judiciar, respectiv acelea de a nu depăşi limita teritorială a municipiului Călăraşi şi de a lua legătura sau de a comunica cu anumite persoane.
Astfel, poliţiştii au sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Călăraşi cu privire la încălcarea obligaţiilor impuse, iar instanţa de judecată a dispus schimbarea măsurii controlului judiciar în măsura arestării preventive.

 Vă recomandăm şi:

Poliţist cercetat sub control judiciar. Agentul a rănit uşor două persoane şi fugit de la locul accidentului

Primarul, contabilul şi casierul din Lehliu-Sat, puşi sub control judiciar. Instanţa a respins arestarea preventivă pentru fapte de corupţie

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările