Sancţiuni în valoare de aproximativ 34.000 de lei, aplicate la petrecerile în aer liber care tulbură liniştea publică

Sancţiuni în valoare de aproximativ 34.000 de lei, aplicate la petrecerile în aer liber care tulbură liniştea publică

Poliţia a aplicat 25 de amenzi FOTO Adevărul

În perioada iunie – august, poliţiştii călărăşeni au aplicat sancţiuni în valoare de aproximativ 34.000 lei la petrecerile organizate în aer liber şi care au tulburat ordinea şi liniştea publică.

 
În lunile iunie – august, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi s-a înregistrat un număr de 30 de evenimente ocazionate de organizarea unor petreceri ce ar fi tulburat liniştea cetăţenilor. 
 
Pentru stabilirea ordinii şi liniştii publice, poliţiştii au aplicat 25 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 33.800 lei, conform legii nr. 61/1991-R privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, atât organizatorilor cât şi interpreţilor de muzică. 
 
Poliţiştii reamintesc faptul că este contravenţie şi se sancţionează conform legii săvârşirea oricăreia dintre următoarele fapte:
 
1.Tulburarea, fără drept, a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă;
 
2. Organizarea de petreceri cu caracter privat şi utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniştea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spaţiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinaţia de locuinţe sau cu caracter social, în mediul urban;
 
3. Neasigurarea de către responsabili sau patroni, prin personal propriu ori specializat, a ordinii publice în localuri publice, hoteluri, moteluri, campinguri, cluburi, pensiuni, discoteci, şi în alte locuri de distracţie sau de agrement pe care le conduc, precum şi refuzul acestora de a acorda sprijin organelor în drept pentru restabilirea ordinii publice ori pentru luarea măsurilor împotriva persoanelor care au încălcat legea.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: