Prognoza meteo: Vreme neobişnuită în România, ce se anunţă după valul de aer polar. Cât se încălzeşte, când revin ploile

Prognoza meteo: Vreme neobişnuită în România, ce se anunţă după valul de aer polar. Cât se încălzeşte, când revin ploile

Ploile reapar în peisaj FOTO Adevărul

De la valurile de aer polar, trecem în cealaltă extremă: vremea se încălzeşte anormal pentru data din calendar. Duminică, 8 decembrie, se anunţă maxime de 14 grade în sudul ţării, în timp ce la munte vor predomina precipitaţiile mixte. Şi în următoarele zile se anunţă temperaturi plăcute, însă ploile cuprind majoritatea regiunilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), duminică, în cea mai mare parte a ţării, dar cu precădere în sud şi în est, valorile de temperatură se vor situa cu mult peste cele normale în prima decadă a lunii decembrie. Cerul va avea înnorări temporare. Pe parcursul zilei, în nord-vest şi în centru pe arii restrânse va ploua, iar la munte vor fi precipitaţii mixte, în timp ce în restul teritoriului ploile se vor semnala izolat. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări pe creste. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 6 şi 14 grade, iar cele minime între -4 şi 6 grade. Pe arii restrânse va fi ceaţă
 
Şi în Bucureşti, vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit la această dată. Cerul va avea înnorări temporare, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 10...12 grade, iar cea minimă de 0...1 grad.

Luni, tot de vreme frumoasă au parte locuitorii din sudul ţării. Vremea se va menţine mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă a anului. Cerul va fi mai mult noros în vestul şi nord-vestul ţării, unde va ploua pe arii extinse, în special seara şi noaptea.
 
În restul teritoriului înnorările vor fi temporare, iar probabilitatea de ploaie redusă. În Carpaţii Occidentali, la altitudini mari, vor fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări pe creste. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 6 şi 14 grade, iar cele minime, în marea lor majoritate, între -3 şi 7 grade. Izolat va fi ceaţă.
 
Valorile termice se vor menţine în Capitală mai ridicate decât cele specifice perioadei. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 11...13 grade, iar cea minimă de 0...2 grade. În următoarele zile, valorile termice se vor situa în continuare peste cele caracteristice perioadei. Local şi temporar va ploua în majoritatea zonelor, iar la munte sunt prognozate lapoviţe şi ninsori.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: