Prognoza meteo: Cum se anunţă vremea în ultima săptămână de vară

Prognoza meteo: Cum se anunţă vremea în ultima săptămână de vară

Ultima săptămână de vară aduce vreme însorită FOTO Adevărul

Vara se termină cu temperaturi mai scăzute decât cele obişnuite şi cu ploi puţine în nordul ţării. Toamna vine cu temperaturi obişnuite pentru luna septembrie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), vremea se va menţine călduroasă în cea mai mare parte a ţării, local caniculară în Câmpia Română unde disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală va atinge şi depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza în zona montană, iar seara şi noaptea în vestul, nord-vestul, nordul şi parţial în centrul teritoriului, unde pe arii relativ restrânse vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie. Izolat vor fi cantităţi de apă mai însemnate şi posibil grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26 şi 36 de grade, iar cele minime între 11 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 22 de grade pe litoral. Izolat vor fi condiţii de ceaţă.
 

Vremea în perioada 24 – 31 august

 
În ultima săptămână din luna august, 24 – 31 august, meteorologii anunţă că valorile termice vor fi uşor mai coborâte decât cele specifice acestei perioade în regiunile vestice, nord-vestice şi centrale, dar şi uşor mai ridicate, local, în sud-est, iar în restul teritoriului vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.
Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea nordică a ţării, dar mai ales în extremitatea de nord a acesteia. În regiunile sudice cantităţile de preciptaţii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, posibil uşor mai ridicate, local, în sud-vest.
 
Vă mai recomandăm şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările