Imnul României, pus de poliţişti la megafoane, în semn de mulţumire pentru cei care respectă carantina

Imnul României, pus de poliţişti la megafoane, în semn de mulţumire pentru cei care respectă carantina

Poliţia patrulează zilnic FOTO Adevărul

În semn de mulţumire pentru toţi cetăţenii care au înţeles că trebuie să stea în case, poliţiştii vor difuza în toată ţara, la ora 17.00, imnul României în megafoanele de pe autospecialele cu care patrulează.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţiştii patrulează zilnic şi îi anunţă pe oameni să stea în case şi să respecte indicaţiile autorităţilor pe toată perioada stării de urgenţă.

MAI a emis ordonanţa militară nr. 3, în care se precizează că se interzice circulaţia tututor persoanelor, cu următoarele excepţii: deplasarea în scop profesional, deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesităţile de bază, deplasarea pentru asistenţă medicală, depasări pentru îngrijirea copilului sau asistenţa persoanelor bolnave, deplasări pentru sport în apropierea locuinţei, deplasarea pentru donarea de sânge, deplasarea pentru voluntariat, pentru activităţi agricole.
 
Circulaţia persoanelor peste 65 de ani este permisă numai între 11 şi 13, pentru deplasarea pentru cumpărarea de bunuri care acoperă necesităţile de bază, pentru asistenţă medicală, pentru îngrjirea unui minor, pentru necesităţile animalelor.Este permisă şi  în afara acestui interval pentru activităţi profesionale sau activităţi agricole.
 
Angajaţii prezintă legitimaţie de serviciu sau adeverinţă de la angajator. Liber profesioniştii şi PFA prezintă declaraţie pe proprie răspundere, care trebuie să cuprindă numele, data naşterii, motivul deplasării, data, semnătura. Declaraţia poate fi prezentată şi prin intermediul telefonului sau tabletei. Măsura a fost pusă în aplicare de pe 25 martie 2020, ora 12.00.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: