FOTO Cămara, la un click distanţă. Afacere cu dulceţuri tradiţionale, după reţetele bunicii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dulceţuri şi gemuri, siropuri, compoturi şi vişinată, toate la un click distanţă. Gospodinele care nu au avut timp să facă provizii pentru iarnă îşi pot umple cămara cu bunătăţi bio. Comanda se poate face online, iar produsele sunt livrate direct acasă.

După ce toată vara au creat reţete speciale, doi producători din judeţul Călăraşi îşi îmbie acum clienţii cu bunătăţi ca la bunica. Gemurile, compoturile şi siropurile sunt făcute din fructe ecologice cultivate în livazile de la Sultana şi de la Zimbru. “Avem gem de nectarine cu scorţişoară, gem de piersici albe şi dulceaţă de dovleac”, spune Adina Popa. Livada, pe care inginerul Constantin Popa a dezvoltat-o în localitatea natală, Sultana, se întinde acum pe aproximativ patru hectare şi are mii de pomi fructiferi: 6.000 de peri, 1.200 de nectarini, 1.200 de cireşi, 800 de pruni, dar şi 240 de caişi pentru care au fost obţinut certificate ecologice.

„De patru ani investim pentru a crea o adevărată livadă cu fructe ecologice, iar prima recoltă am avut-o deja anul trecut. Am constuit şi o făbricuţă pentru gemuri şi dulceţuri tradiţionale, cu reţete ca pe vremea bunicii. Doritorii ne găsesc pe  pcontul de facebook, ecofruct sultana“, spune Adina Popa, fiica inginerului.

Preţuri pentru toate buzunarele

Fructele din livada de la Zimbru s-au transformat pe loc în bunătăţi. Piesa de rezistenţă a soţilor Dumitru este de departe dulceaţa din fructe şi legume. O combinaţie de patru gusturi complementare, de dulceţuri în acelaşi borcan: bucăţi consistente de mere, pere, dovlecei şi gutui.

image

Stratul superior conţine pere, apoi gutui, mere, iar la final dovlecei dulci. Un borcan de 400 grame se vinde cu 19 lei, în timp ce unul de compot din vişine, cireşe, piersici, gutui şi caise de 820 grame costă doar 7 lei. Cine doreşte să facă aprovizionarea pentru iarnă, găseşte toată gama de produse pe: produsebiozimbru.wordpress.com

Pasiune pentru gătit

Afacerea cu delicatese a început în urmă cu 4 ani când, vâzând bogaţia recoltei din propria gospodărie, familia Dumitru s-a gândit să valorifice fructele şi legumele. Au înfiinţat propria firmă şi au început „bucătăreala”. Pasiunea pentru gătit s-a împletit cu dorinţa de completare a veniturilor familiei. Au încercat să iasă din tipare cu produsele pe care le prepară şi s-au perfecţionat învăţând din propriile greşeli.

image

„Suntem producători tradiţionali, însă am încercat să depăşim nivelul de preparare “ca la bunica”, urmând exigenţele omului modern faţă de hrană cu gust şi aspect. Vindem dulceaţă, gem, sirop, uneori şi fructe proaspete. De asemenea, producem şi băuturi ca vişinată, strugurată şi ţuică. Cea mai mare parte a producţiei este vândută prin intermediul prietenilor şi cunoştinţelor, dar şi unor clienţi fideli. De asemenea, am publicat anunţuri pe site-uri de produse tradiţionale româneşti. Am participat cu stand inclusiv la târguri de produse tradiţionale şi am vândut prin intermediul unor distribuitori în pieţe din Bucureşti, ca Obor”, spune Mihai Dumitru, fost şef al unei fabrici de prelucrare a lemnului.

Vă recomandăm şi:

FOTO Afacere de 7,5 milioane de euro: un român din Bărăgan a găsit reţeta să scoată bani din pâine bio, făcută ca la bunica

FOTO Secretele unei afaceri de succes: un român face bani din reţete culinare inspirate din Biblie

Livada cu autoservire, în care clienţii îşi culeg singuri fructele eco

Agricultura în Sibiul comunist: campioni la pomicultură, crescătorii de berbeci sau ferme de hamei. Cum se realiza cincinalul în 6 ani şi 5 luni

Se caută chinezi pentru salvarea agriculturii şi pentru investiţii în prelucrarea materialului lemnos

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite