Controale în magazine. Sancţiuni pentru marfă expirată, expusă la vânzare şi comerţ ilicit

Controale în magazine. Sancţiuni pentru marfă expirată, expusă la vânzare şi comerţ ilicit

Poliţia a efectuat mai multe controale în magazine FOTO IPJ Călăraşi

Peste 120 de conserve, aproape 100 pachete de biscuiţi şi napolitane, precum şi aproximativ 75 pachete de cafea şi nes expirate, legume şi fructe fără documente de provenienţă, aceastea sunt produsele pe care oamenii legii le-au găsit în mai multe magazine.

Ştiri pe aceeaşi temă


Razia a fost organizată pentru protejarea populaţiei împotriva comercializării de produse alimentare neconforme şi care aduc atingere sănătăţii cetăţenilor. Poliţişti Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Călăraşi, cu sprijinul specialiştilor din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Călăraşi şi Direcţiei Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Călăraşi. au efectuat, pe 13 septembrie, în Călăraşi, un control pentru depistarea alimentelor neconforme, dar şi comerţului ilicit.

Amenzi în valoare de 57.000 lei

În urma verificărilor, poliţiştii au găsit peste 120 de conserve, aproape 100 pachete de biscuiţi şi napolitane, precum şi aproximativ 75 pachete de cafea şi nes care aveau termenul de valabilitate expirat şi care, prin vânzarea şi consumul lor, puneau în pericol sănătatea cetăţenilor. Produsele neconforme au fost distruse de inspectorii sanitar- veterinari. De asemenea, a fost identificată o societate comercială care oferea spre vânzare legume şi fructe fără documente de provenienţă, aceasta fiind sancţionată contravenţional. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 12 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 57.000 lei.  Totodată, au fost confiscaţi 4.500 de lei, bani proveniţi din comerţ ilicit.
 

Vă recomandăm şi:

Razii în pescării înainte de Florii. Marfă depozitată în condiţii improprii sau fară acte, descoperită de poliţişti

Râurile Someş, Lăpuş, Iza şi Tisa, populate cu crap românesc. Controale la sânge pentru braconaj

ANSVSA a făcut peste 8.500 de controale şi a dat 98 de amenzi în valoare de 166.200 lei

citeste totul despre: