Cine este Costinel Milescu, omul care a detronat PSD la Olteniţa, oraşul în care s-a născut Ion Iliescu

Cine este Costinel Milescu, omul care a detronat PSD la Olteniţa, oraşul în care s-a născut Ion Iliescu

Costinel Milescu este noul primar al municipiului Olteniţa FOTO Facebook/Costinel Milescu

Liberalul Costinel Milescu a câştigat alegerile în fieful PSD, la Olteniţa. Premierul Ludovic Orban a anunţat duminică noapte că oraşul natal al fostului lider al PSD, Ion Iliescu, va fi condus de Partidul Naţional Liberal.

Ştiri pe aceeaşi temă

PNL a câştigat Primăria Olteniţa, a anunţat Ludovic Orban, preşedintele liberalilor. Pentru Orban, aceasta reprezintă o victoria însemnată, datorită simbolisticii sale - Olteniţa fiind oraşul unde s-a născut Ion Iliescu, fondatorul şi preşedintele de onoare PSD. Ludovic Orban a anunţat victoria PNL la Primăria Olteniţa, într-un interviu acordat la Digi24 imediat după miezul nopţii. Noul primar este aşadar Costinel Milescu. 
 
Costinel Milescu a mai fost primar de două ori la Oltenita. O dată din partea PNTCD şi a doua oară pe listele Acţiunii Populare.
 
Milescu a avut ultimele două mandate de primar, 2004 – 2012, într-o alianţă totală cu PNL. "Normal, fiind partide de dreapta şi PNŢCD, şi PNL, m-am gândit că este în regulă să mergem pe un pol de dreapta, să coalizăm toate forţele de dreapta împotriva PSD. Nu este nimic nou la Olteniţa, aşa este în toată ţara. Încercăm să coalizăm toate forţele de dreapta împotriva PSD-ului. Îmi doresc să repunem Olteniţa în block-starturi, să reluăm lucrurile oprite, este păcat, Olteniţa se poate dezvolta. Ne dorim să reluăm anumite proiecte vechi, să pornim o investiţie mare care se numeşte portul turistic, care este elementul declanşator care poate scoate Olteniţa dintr-o zonă de uitare. Este păcat că la acest moment Olteniţa este un oraş dormitor. Sunt în stare să mut munţii, în aşa fel încât să câştigăm alegerile din municipiul Olteniţa şi, profitând de un Guvern PNL, să mergem mai departe să dezvoltăm proiecte europene, am experienţă în acest sens", spunea Milescu îaninte de alegerile locale. 
 
Costinel Milescu s-a aflat în centrul unui scandal imens, acesta, fiind anchetat de ANI după ce, în perioada în care era primar, a aprobat o hotărâre a Consiliului Local privind vânzarea unui teren de peste 300 de metri pătraţi firmei la care el era asociat, iar soţia lui, administrator.
 
 
Subinginer metalurgist, în vârstă de 62 de ani, Milescu a ocupat funcţia de primar al municipiului Olteniţa din anul 2004. În martie 2012, Agenţia Naţională de Integritate l-a acuzat de conflict de interese şi abuz în serviciu. Ca primar, Milescu a aprobat un contract de vânzare-cumpărare prin care un teren de 324,35 metri pătraţi, din domeniul privat al municipiului Olteniţa, a intrat în proprietatea firmei M. C. Service, unde Milescu era asociat. 
 
Pe aceeaşi temă: 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările